Toplister

3 forslag til nytårsmenu

3 forslag til nytårsmenu | Frk. Kræsen

Har du besluttet, hvad du skal servere nytårsaften? Jeg synes altid, der er unødvendigt stor pres på nytårsaften. Man skal have det pæneste tøjet. Den lækreste menu og en smukt afbagt kransekage. Playlisten skal være perfekt, og vinen skal have fuldstændigt rigtig temperatur. Puh! Det er mange ting at holde styr på.

Jeg kan hverken hjælpe dig med tøj, musik eller vin. Men jeg kan til gengæld komme med inspiration til din menu nytårsaften. Mangler du gode idéer, har jeg sat sammen tre forskellige menuer til dig.

Den første menu er nem, hurtig og ret billig. Den er perfekt, hvis du ikke har tid eller lyst til at bruge hele dagen og aftenen i køkkenet.

Menu nr. 2 er vegetarisk. Her er der masser af smag men uden kød og fisk på tallerken.

Den sidste menu er luksus-versionen. Her er fire retter, og du skal en tur forbi fiskehandleren for at få købt ordentlig ind. Den er perfekt, hvis du vil bruge lidt ekstra tid i køkkenet på nytårsaften og har et lidt større budget.

3 forslag til nytårsmenu | Frk. Kræsen

Forret: Saltede mandler og lækre drinks
Skal det gå lidt hurtigt at forberede, behøver forretten ikke være mere end snacks og hjemmelavede drinks. Brug den her opskrift på saltede mandler eller den her på ristede mandler med lakrids. Her kan du finde lækre opskrifter på to cocktails, der passer nytårsaften.

Hovedret: Hvidvinsdampede blåmuslinger med flødesovs
Har du også hørt, at det er besværligt at lave muslinger? Det passer ikke. Muslinger går hurtigt at lave og smager fantastisk. En god og ret billig ret til nytår. Her kan du finde min opskrift på muslinger. Server med et lækkert brød til.

Dessert: Fest-pyntet chokoladekage
Med lidt ekstra pynt kan en klassisk chokoladekage blive klædt på til fest. Brug en opskrift på lækker og svampet chokoladekage og pynt lidt ekstra. Her kan du finde tre forslag på, hvordan du laver en almindelig kage festfin.

3 forslag til nytårsmenu | Frk. Kræsen

Forret: Asparges med hasselnøddecrunch
Det her er en lækker og grøn forret, som nemt kan blive vegetarisk, hvis du dropper ansjoserne i den. Perfekt som et let snack inden en lidt større hovedret. Find opskriften på asparges med hasselnødde-crunch her.

Hovedret: Risotto med østershatte og karamelliserede rødløg
Risotto er en lækker og lidt festlig ret at servere på nytårsaften. Den her risotto med østershatte og karamelliserede rødløg har en lækker smag. Køb lidt frisk skovsyre og pynt med på toppen, så den bliver ekstra nytårsflot.

Dessert: Chokolademousse med avokado
For et par år siden blev det et hit at servere chokolademousse, der er baseret på avokado i stedet for æg. Den her chokolademousse har fået ekstra smag af både lime og peanutbutter og smager helt fantastisk. Find opskriften på chokolademousse med avokado her.

3 forslag til nytårsmenu | Frk. Kræsen

Forret: 2 slags østers
Østers er luksusmad, når det er som bedst. Tag på tur til fiskehandleren og forbered to slags: En med dild og skalotteløg og en med chili og citron. En lækker og nem start på nytårsaftenmenuen!

1. hovedret: Tuntartar med jordbær og basilikum
Den her tuntartar smager absolut bedst om sommeren med danske jordbær, men hvis der er nogen gang på året, man må snyde lidt og spise uden for sæson, må det være nytårsaften. Forbered en lille portion lige inden, I skal spise og server med en kølig hvidvin eller nogle bobler. Find opskriften på tuntartar med jordbær og basilikum her.

2. hovedret: Braiseret kalvespidsbryst
Når tuntartaren skal forberedes lige inden, den skal spises, er det skønt, hvis de andre ting på menuen kan forberedes i lidt bedre tid. Det her braiserede kalvespidsbryst bliver næsten kun bedre, jo længere tid det står i ovnen, så det kan du forberede lang tid før. Server med en lækker salat (her finder du alle salatopskrifter på bloggen).

Dessert: Pannacotta med mørk chokolade
Afslut middagen med lækker smag af chokolade. Den her pannacotta med mørk chokolade kan du forberede dagen før, så det eneste du skal på aftenen er at pynte den. Foretrækker du en lidt lysere pannacotta, har jeg også en opskrift på pannacotta med chokolade og Baileys.

Måske er det her også noget for dig?