Tilbehør

Opskrift: Grøn snack med ekstra hasselnød-crunch

Opskrift: Grøn snack med crunch | Frk. Kræsen Opskrift: Grøn snack med crunch | Frk. Kræsen Opskrift: Grøn snack med crunch | Frk. Kræsen Opskrift: Grøn snack med crunch | Frk. Kræsen Opskrift: Grøn snack med crunch | Frk. Kræsen Opskrift: Grøn snack med crunch | Frk. Kræsen Opskrift: Grøn snack med crunch | Frk. Kræsen

Sig hej til mit nye yndlingssnack! Den her grønne skønhed fandt jeg i magasinet Mad!, som jeg lige scorede med hjem fra et møde for et par uger siden. Længst bag fantes der masser af små tapas-opskrifter. Heldigt, tænkte jeg, for jeg skulle jo lave masser af små retter til min vinsmagning forrige lørdag.

Til at starte med havde jeg store planer på at kun lave nye retter (tænk hvor mange dejlige blogindlæg det kunne have blevet til), men den fornuftige del af mig forklarede heldigvis den entusiastiske tidsoptimisten i mig at det var en dårlig idé. Hun havde med højest sandsynlighed ret, og derfor blev der flere klassiske snacks på bordet. Og så denne her, som smagte virkelig godt.

Opskrift:
1 hjertesalat
15 grønne asparges

20 g hasselnødder
2 spsk. grovvalsede havreflager
1 spsk. olivenolie
salt

1 dl mayonnaise
1 dl creme fresh/naturel yoghurt
2 anjoser (valgfrit!)
20 g parmesan
1 fed hvidløg
salt og peber

Start med at lave dit crunch. Hak nødderne fint. Rist dem på en tør pande sammen med hareflager. Rør sammen med olie og salt. Lad blive koldt.

Næste step er at lave fyldet. Bland mayonnaise og creme fresh. Hak anjoser fint, og rør ned sammen med reven permesan og et presset fed hvidløg (spring over det her skridt for en vegetarisk version). Smag sammen med salt og peber.

Skyl salat og apsarges. Knæk bunden af aspargesen. Sæt et styk salat i hvert glas, og stik 1-2 apsarges. Brug en ske til at fordele lidt af fyldet i bunden af glasset inden du smider lidt crunch på.

(Har du svært at få det pænt, kan du gøre som jeg. Jeg smed fyld på salatbladet inden jeg stoppede det i glasset, for ellers var der fyld over det hele. Bare et lille tip…)

Måske er det her også noget for dig?

 • Ole Suhr
  8. april 2014 at 14:42

  God eftermiddag kære Linn,

  hvor er det bare en sund og lækker snack du har anrettet. Smukt du er god til dit håndværk:-)

  Jeg fik noget tilsvarende snack i søndags til mesterskaberne i blomsterdekoration, min veninde vandt:
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/04/blomsterbindings-konkurrence-pa-ros-torv.html

  Forårs hilsner fra Ole

  • Linn
   8. april 2014 at 16:10

   Tak! Idéen kommer 100% fra Mad!, jeg har bare lige lånt den til en middag og et blogindlæg. Så jeg må næsten sende de pæne ord videre til dem 🙂

 • Marian N. Larsen
  8. april 2014 at 9:15

  Den ser virkelig supersmuk og rigtig lækker ud den tapas-snack! Tak for tippet sødeste LInn 🙂

  • Linn
   8. april 2014 at 12:48

   Det var da så lidt 🙂 Der var mange flere tips på lækre tapas i bladet, så delar gerne lidt inspiration.

  • Louise
   11. april 2014 at 8:38

   Ja, gør endelig det. Jeg elsker tapas, men glemmer tit alle de mere utraditionelle slags, når jeg står i supermarkedet – og så kan jeg bare slå op her 😉

  • Linn
   12. april 2014 at 19:15

   Haha, det lyder godt 🙂

 • Emilie Ejlsborg
  8. april 2014 at 7:55

  mmm mums og skønne billeder 🙂

  //Emilie
  http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

  • Linn
   8. april 2014 at 12:48

   Tak! Det var et godt motiv at tage billeder af, med så dejlige farver 🙂