Dessert

Opskrift: Pannacotta med chokolade

Opskrift: Panna cotta med chokolade | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Da jeg var yngre, synes jeg, at pannacotta var den absolut mindst spændende dessert, nogen kunne servere til mig. Jeg kan til og med huske min faster og farbror, som altid serverede pannacotta, da vi var på besøg. De lavede altid hvid chokoladepannacotta, som de toppede med lidt syrlige bær. Jeg spiste bærrene, tog en skefuld pannacotta og så spurgte jeg, hvis jeg mon måtte gå fra bordet. Pannacotta var simpelthen for voksen en dessert.

Nu, hvor jeg er lidt ældre, kan jeg ret godt lide pannacotta (selvom jeg godt kan forstå, hvorfor 12-årige Linn ikke var så begejstret). Jeg synes, det er en lækkert dessert, for den kan varieres igen og igen.

Den her pannacotta har jeg lavet på to slags chokolade: mørk chokolade og mælkchokolade med lidt appelsinsmag. Jeg synes appelsinsmagen på chokoladen giver en god og frisk smag, men hvis du f. eks. foretrækker mintchokolade, lakridschokolade eller noget helt andet, kan du bare vælge din egen yndlingschokolade.

Opskriften er til 4 personer.

Andre opskrifter på pannacotta:
Pannacotta med Baileys
Safran-pannacotta med pistagenødder
 

Opskrift: Panna cotta med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: Panna cotta med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: Panna cotta med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: Panna cotta med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: Panna cotta med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: Panna cotta med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: Panna cotta med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: Panna cotta med chokolade | Frk. KræsenOpskrift: Panna cotta med chokolade | Frk. Kræsen

Pannacotta med chokolade

Serves: 4 portioner
Cooking Time: 30 minutter + 3 timer i køleskab

Ingredients

 • 2 dl piskefløde
 • 2 spsk. sukker
 • 1 blad husblas
 • 100 g mørk chokolade

Instructions

1

Læg din husblas i vand i 5 minutter.

2

Varm fløde og sukker sammen. Fjern fra varmen, da det er varmet op. Lad så og hvile under låg i 10 minutter.

3

Tag dit husblas og rør ned i gryden.

4

Hak chokolade. Du kan sagtens bruge forskellige slags chokolade og/eller chokolade med smag.

5

Kom den hakkede chokolade i gryden. Rør rundt.

6

Hæld pannacottaen i fire glas. Lad stå i køleskab i mindst tre timer.

7

Pynt f.eks. din pannacotta med flødeskum, reven hvid chokolade og granatæble.

Måske er det her også noget for dig?

 • Maria
  31. december 2018 at 14:05

  Skal det være over varme når chokoladen skal i?

  • Linn
   7. januar 2019 at 10:45

   Hej – beklager mit langsomme svar (jeg har været på ferie). Du kan slukke varmen. Har chokoladen svært at smelte, kan du skrue op på lav temperatur igen.

 • Jette
  7. juni 2017 at 22:52

  Hej Linn – vil du sende mig din fantastiske opskrift på Pannacotta med granatæble …

  • Linn
   7. juni 2017 at 23:08

   Hej Jette. Det har været lidt problem med billederne i det her indlæg, men nu skulle det virke igen, så du kan bruge opskriften! Kh. Linn

 • Sverigestossen
  28. december 2012 at 10:19

  Hjælp. hvor mange personer er det til?

  • Linn
   28. december 2012 at 10:31

   Opskriften er til fire personer.