Toplister

10 opskrifter med jordbær

10 opskrifter med jordbær | Frk. Kræsen

Endelig! Jordbær-sæsonen er i gang, og jeg er fan. Faktisk så stort fan, at jeg igen og igen finder på nye undskyldinger for at købe endnu en bakke røde små bær.

Mest af alt kan jeg lide at selv tage ud og plukke jordbær, men når man bor mit på Nørrebro i København er mulighederne noget begrænsede. Er jeg heldig, kan jeg nå et besøg og plukke jordbær, når jeg er hjemme ved mine forældre i Sverige.

Uanset hvis du finder dine jordbær i haven eller i supermarkedet, kan det være godt med lidt inspiration (jeg kan godt lide at spise dem direkte fra bakken/planten, men nogen gange skal der jo ske lidt mere…). Her er nogle af mine bedste jordbær-opskrifter.

Opskrift: Mini-pavlova med jordbær

Opskrift: Mini-pavlova med jordbær
Pavlova er en lækker lille dessert. Det er nemt at lave men ser meget fancy ud, så hvis du vil imponere, er det helt sikkert den her ret du skal vælge. Man kan toppe pavlova med alle mulige friske bær, men jordbær er min favorit.

Opskrift: Frozen cheesecake med jordbær og hyldeblomst | Frk. Kræsen

Opskrift: Frozen cheesecake med jordbær og hyldeblomst
Min yndlingsdessert om sommeren er frozen cheesecake, og der findes efterhånden ret mange af slagsen her på bloggen. En af mine favoritter er denne her, der smager af jordbær og hyldeblomst.

Opskrift: Jordbærgrød | Frk. Kræsen

Opskrift: Jordbærgrød
Det er vist næsten umuligt at samle bloggens opskrifter med jordbær og ikke have jordbærgrød med. Da jeg lige var flyttet til Danmark, ville alle have mig til at sige rødgrød med fløde. Til at starte med forstod jeg ikke, hvad det var for en ret, men nu er jeg helt med på det.

Opskrift: Jordbærlagkage | Frk. Kræsen

Opskrift: Svensk jordbærlagkage
Da jeg voksede op, bagte vi altid jordbærlagkage, da sommerferien begyndte. Det er en af de mest sommerlige kager, jeg kender.

Opskrift: Syltetøj med chiafrø

Opskrift: Syltetøj med jordbær og rabarber
Har du nogensinde prøvet at lave syltetøj med chiafrø? Det er om muligt endnu nemmere end at lave almindeligt syltetøj og smager virkelig lækkert. Det her er med jordbær og rabarber.

Opskrift: Jordbærscones | Frk. Kræsen

Opskrift: Jordbærscones
De her scones lærte jeg at bage, da jeg boede på kollegie i Århus. Siden har jeg bagt dem igen og igen og igen, for de er både nemme og lækre. Virker både med friske og frosne jordbær.

Opskrift: Dansk jordbærtærte | Frk. Kræsen

Opskrift: Dansk jordbærlagkage
Hvad er bedre en marcipan, chokolade, vaniljecreme og jordbær sammen? Næsten ingenting! Min opskrift på dansk jordbærtærte er både nem og lækker.

Opskrift: Crumble med jordbær og hvid chokolade | Frk. Kræsen

Opskrift: Crumble med jordbær, hvid chokolade og kokos
At servere crumble er altid et sikkert kort – specielt når den både indeholder bær og chokolade. Den her crumble er med friske jordbær, hvid chokolade og kokos.

Opskrift: Jordbærsorbet | Frk. Kræsen

Opskrift: Jordbærsorbet
Jeg går næsten altid efter sorbet, når jeg er ude og spiser is. Men man kan jo også godt lave sorbet selv. Den her med jordbær og mynte smager rigtigt godt.

Opskrift: Nem cheesecake i glas med jordbær | Frk. Kræsen

Opskrift: Trifli med jordbær

Trifli med jordbær er perfekt til picnickurven. Anret desserten derhjemme i et glas og tag med ud på sommereventyr!

Måske er det her også noget for dig?