Dessert

Opskrift: Chokolademousse med avocado

Opskrift: Chokolademousse med avocado | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Sidste uge kom der nye kostråd. Jeg læste dem alle sammen godt i gennem, så snart de var online. Jeg synes egentlig, at jeg spiser ret sundt, men der er som altid plads til forbedringer. Jeg arbejder ikke på at spise 100% som kostråden siger, for i min verden er for perfekt = kedeligt.

Da jeg læste på Journalisthøjskolen, spiste jeg intet sødt og sagde altid nej til kager, slik, sodavand og alt muligt andet. Det havde sine grunder, men hold op – jeg var kedelig at være sammen med. Jeg var hende, der konstant havde nej-hatten på.

Vil du have kage til kaffen? Nej tak.
Vil du ha chips til filmen? Nej tak.
Vil du ha… Nej tak.

Jeg spiser meget mere nuanceret nu, end jeg gjorde den gang og siger ikke længere nej til søde sager (som I jo godt kan se på bloggen). Men selvom jeg siger ja tak til de fleste kager idag, synes jeg, det er lidt sjov at eksperimentere med anderledes ting i køkkenet. Som chokolademousse med avocado for eksempel.

Pludseligt så jeg nemlig chokolademousse lavet af avocado på både Pinterest og Instagram, og når sådan noget bliver ved med at poppe up, må man give det et forsøg. Og når jeg opdagede, at det faktisk smager helt vildt lækkert (og slet ikke av avocado!), synes jeg ikke, I skal snydes for opskriften.

3 fif til chokolademousse med avocado

✔ Chokolademoussen bliver bedst, hvis avocadoen er blød. Ikke brun – men bare blød.
✔ Den her mousse smager absolut bedst, hvis du bruger kakaopulver af god kvalitet. Det er kakaoen, der giver smagen af chokolade.
✔ Hvis du vil, kan du skifte peanutbutter ud med andre slags nøddesmør. Det smager også lækkert.

Opskrift: Chokolademousse med avocado | Frk. Kræsen Opskrift: Chokolademousse med avocado | Frk. Kræsen Opskrift: Chokolademousse med avocado | Frk. Kræsen Opskrift: Chokolademousse med avocado | Frk. Kræsen Opskrift: Chokolademousse med avocado | Frk. Kræsen Opskrift: Chokolademousse med avocado | Frk. Kræsen Opskrift: Chokolademousse med avocado | Frk. Kræsen

Chokolademousse med avocado

Serves: 2 store eller 4 små portioner
Cooking Time: 15 minutter

Ingredients

 • 2 avokadoer
 • 4 spsk. græsk yoghurt
 • 2 spsk. honning
 • 1 nip salt
 • 1 nip vaniljepulver
 • 0,75 dl kakao
 • 1 tsk. peanutbutter
 • 1 øko-lime

Instructions

1

Kom avokado, yoghurt, honning, salt, vaniljepulver, kakao og peanutbutter i en blender. Blend.

2

Riv skallen på limen. Kom i blenderen.

3

Pres limesaft. Smag til moussen med limesaft.

4

Sæt i køleskab 1 time.

5

Server f. eks. med frisk frugt.

PS.
Foretrækker du “almindelig” chokolademousse uden avocado? Her finder du sådan en opskrift.

Måske er det her også noget for dig?

 • Annette
  12. maj 2016 at 23:02

  Kan man lave det dagen inden? Eller om morgenen hvis det skal serveres om aftenen?

  • Linn
   13. maj 2016 at 9:48

   Jeg har ikke selv testet det, men jeg kan ikke se, hvorfor man ikke skulle kunne gøre det. Dog kan det være, du skal tage den ud af køleskab lidt inden, den skal serveres, for hvis den har stået der i et døgn, er den nok til den hårde side.

 • Ann
  8. februar 2016 at 22:14

  Kan man erstatte honning med evt sukrin gold? 🙂

  • Linn
   8. februar 2016 at 22:19

   Åh, det tør jeg faktisk ikke svare på. Jeg har aldrig smagt sukrin gold eller lignende produkter, så jeg ved slet ikke, hvad de kan/hvordan de skal bruges. Men du kan jo evt. prøve på en lille smule af portionen for at se, hvis det kan lade sig gøre 🙂