Toplister

7 tips til nytårsdessert

7 forslag til nytårsdessert | Frk. Kræsen

Det er nytårsaften lige om lidt. Her er mine bedste forslag og opskrifter til nytårsdessert. De fleste af de her opskrifter virker bedst, hvis du laver dem en dag eller to i forvej. På den måde slipper du for ekstra arbejde på nytårsaften, og kan bare tage desserten frem og pynt den lidt fint.

PS 1.
Har du virkelig travlt og har brug for at nytårdesserten bliver klar hurtigst muligt? Så hoppe direkte videre til mit indlæg om hvordan du laver en helt almindelig kage klar til nytårfest i stedet for. Perfekt hvis du skal stå for nytårsdesserten, men er løbet tør for tid.

PS 2.
Ved du heller ikke, hvad du skal servere til forret og hovedret? Her er tre forslag på nytårsmenuer.

Opskrift: Pannacotta med chokolade
Panna cotta med mørk chokolade

Panna cotta er en nem og lækker dessert, og den kan desuden forberedes dagen før, hvis du har lidt travlt. Den her version er med mørk chokolade med appelsinsmag. Chokolade med ekstra smag er en god idé, hvis du vil variere din panna cotta. Top den gerne med granatæble eller noget andet frisk. Du finder opskriften HER.

Opskrift: Is med havtorn | Frk. Kræsen

Is med havtorn

Hvis du her heldig, kan du finde havtorn i frysedisken i dit supermarked (det findes f. eks. altid i min Kvickly på Nørrebro i København). Hvis du kan få fingrene i en pose havtorn eller to, synes jeg, du skal lave havtornis. Det smager frisk og lækkert og er den perfekte afslutning på en stor nytårsmiddag.
Du finder opskriften her.

Opskrift: Frozen cheesecake

Frozen cheesecake med safran og granatæble

Den her dessert kan også forberedes en dag eller to inden. Jeg er vild med frozen cheesecake, og den her version med safran og granatæbler smager dejligt eksotisk. Du finder opskriften HER.

Opskrift: Frozen cheesecake med rabarber

Frozen cheesecake med bær

Endnu en frozen cheesecake. I den her bruger man bær i fyldet. Den smager fantastisk og ville også være god med fx. hindbær eller blåbær. Du finder opskriften HER.

Opskrift: Chokolademousse | Frk. Kræsen
Chokolademousse

Chokolademousse er både lækkert og godt – og hvis du spørger mig, så er det sagtens festligt nok til at servere nytårsaften. Du finder opskriften HER.

Opskrift: Chokoladeis

Chokoladeis

Jeg er vild med is, og serverer det gerne til festlige lejligheder. Den her chokoladeis er lækker. Server med friske bær eller granatæblekerner og drys evt. lidt ekstra chokolade over. Du finder opskriften HER.

Opskrift: Pannacotta med Baileys
Panna cotta med Baileys

Den her panna cotta er en smule mere avanceret end en almindelig – men er stadigvæk meget nem at forberede. Bland panna cotta med mørk chokolade og med Baileys, så bliver din dessert ekstra festlig! Du finder opskriften HER.3 tips: Gør en almindelig kage klar til fest I Frk. Kræsen

Chokoladekage med nytårsfestligt pynt

Hvis du ikke har så lang tid til at lave nytårsdessert, kan det være en god idé at pynte en helt almindelig chokoladekage på en lidt festligere måde. I det her blogindlæg kan du finde tre tips til hvordan du kan pynte en ganske almindelig kage, så den bliver klar til nytårsfest.

Måske er det her også noget for dig?