Toplister

5 opskrifter på tærte

5 opskrifter på tærter | Frk. Kræsen

Forestil dig følgende scenarie:
Det er januar aften. Koldt udenfor. Du har haft en vildt lang dag. Er træt. Helst af alt vil du smide fødderne på sofaen og lave så lidt som muligt resten af aftenen. En plan der føles perfekt, indtil din mave rumler, og du husker, at du ikke spist aftensmad. Hvorfor kan aftensmaden blive ved med at komme som en overraskelse nogle aftner?

Jeg ved ikke, hvorfor aftensmadsproblematiken stadigvæk kan komme bag på en, men jeg ved hvor glad, jeg selv bliver, hvis der ligger et styk tærte i fryseren sådan en gang. Så at alt man behøver gøre er at finde tærten frem, lægge den på en tallerken og smide den en tur i mikroovnen. Og så er det problem ude af verden (i hvert fald til i morgen aften…).

Jeg har efterhånden en del opskrifter på tærte på bloggen, hvis du også har lyst til at fylde fryseren med den slags. Her er fem af mine favoritter.

Opskrift: Tærte med laks og spinat | Frk. Kræsen

Opskrift: Tærte med laks og spinat

Jeg er stort fan af den her tærte med laks og spinat. Server den sammen med en grøn salat, og så er aftensmaden færdig. Find opskriften på tærte med laks og spinat her.

alt=Opskrift: Tærte med kantareller"

Opskrift: Tærte med svampe og rucola

Mums! De første par gange, jeg bagte den her tærte, var det sæson for kantareller. Men den sæson er jo desværre ikke så lang, så for at have en undskyldning for at spise den, har jeg nogle gange erstattet kantarellerne med champignoner, som også smager virkelig lækkert. Find opskriften på tærte med svampe og rucola her.

Opskrift: Tærte med karamelliserede rødløg og gedeost | Frk. Kræsen

Opskrift: Tærte med karamelliserede rødløg og gedeost

Den her vegetariske tærte har masser af smag. Opskriften kommer fra kogebogen ‘Velsmagende vegansk og vegetarisk’, hvor jeg var fotograf sidste sommer. Find opskriften på tærte med karamelliserede rødløg og gedeost her.

Opskrift: Tærte med spinat

Opskrift: Tærte med spinat

Hvis der er nogen tærte, der er nem at smide sammen, må det være den her tærte med ost og spinat. Den passer perfekt sammen med en god salat. Find opskriften på tærte med spinat her.

Opskrift: Tærte med ost

Hvert år når jeg holder svensk krebsegilde for mine venner, laver jeg ostetærte. Den har efterhånden blevet så populær, at nogen af gæsterne skriver inden krebsegildet for at sikre sig, den stadigvæk er en del af menuen. Det er den altid, for den er også en af mine yndlingstærter. Find opskriften på ostetærten her.

Opskrift: Nem hjemmelavet tærtedej | Frk. Kræsen

Bonus: Så nemt er det at bage din egen tærtedej

Man kan selvfølgelig købe sin tærtedej færdig i supermarkedet, men det er også rigtigt nemt at lave selv derhjemme. Alt du skal bruge er smør, mel, salt og en smule vand. Her kan du finde min opskrift på hjemmelavet tærtedej.

Måske er det her også noget for dig?

 • Linda
  7. december 2018 at 17:56

  Hej Linn..
  Vil du gerne oplyse stoerrelsen paa taertebunden f.eks bunden til karamelliserede roedloeg og gedeost ? Paa forhaand tak.

  Linda

  • Linn
   10. december 2018 at 13:41

   Hej Linda. Jeg plejer at bruge en tærtebund, der er cirka 25 cm i diameter.