Toplister

5 opskrifter med hyldeblomst

Da jeg var hjemme i Sverige sidste uge, havde jeg en tydelig mission. Jeg skulle plukke masser af hyldeblomst, som jeg kunne tage med tilbage til København. Jeg elsker nemlig hjemmelavet hyldeblomstsaft, og selvom jeg sikkert havde kunnet plukke dem i Danmark, synes jeg, det er hyggeligt at tage hjem på sådan en skovtur.

Den hyldeblomst-opskrift som bliver absolut mest brugt i mit køkken er den på saftevand. For helt ærligt – hvad er bedre end et glas hjemmelavet saftevand med hyldeblomst? Næsten ingenting! Har du lyst til at være kreativ og lave andre opskrifter med hyldeblomst, har jeg flere andre hyldeblomstopskrifter på bloggen også. Her kommer fem af mine favoritter.

Opskrift: Hjemmelavet hyldeblomstsaft | Frk. Kræsen

Opskrift: Hyldeblomstsaft
Det bliver ikke mere klassisk end hyldeblomstsaft. Jeg laver altid mange flasker, som jeg kommer i fryseren. Det er totalt luksus at fiske frem hjemmelavet saft i midten af vinteren og huske, at det nok skal blive sommer igen.

Opskrift: Pandekager med hyldeblomst | Frk. Kræsen

Opskrift: Pandekager med hyldeblomst
Jeg elsker pandekager, og hvis man kan kombinere det med en af mine yndlingssmage, kan det kun blive godt!

Opskrift: Snaps med hyldeblomst | Frk. Kræsen

Opskrift: Snaps med hyldeblomst
Det er lang tid til julefrokost og alle mulige andre begivenheder, hvor der evt. skal snaps på bordet. Men det gælder at være ude i god tid, så hvis du vil servere hyldeblomstsnaps senere på året, skal du i gang nu.

Opskrift: Hyldeblomstis

Opskrift: Is med hyldeblomst
Den her hjemmelavede is med hyldeblomst er både syrlig og sød. Måske noget af det bedste man kan spise på en varm sommerdag.

Opskrift: Frozen cheesecake med jordbær og hyldeblomst | Frk. Kræsen

Opskrift: Frozen cheesecake med hyldeblomst og jordbær
Skal du have gæster på besøg i sommer, kan jeg virkelig anbefale den her frozen cheesecake med jordbær og hyldeblomst. Lav den en dag eller to i forvejen, så du bare skal pynte den, inden du serverer.

Måske er det her også noget for dig?