Juice og smoothies

Opskrift: Hyldeblomstsaft

Opskrift: Hjemmelavet hyldeblomstsaft | Frk. KræsenOpskrift: Hjemmelavet hyldeblomstsaft | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet hyldeblomstsaft | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet hyldeblomstsaft | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet hyldeblomstsaft | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet hyldeblomstsaft | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet hyldeblomstsaft | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet hyldeblomstsaft | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet hyldeblomstsaft | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet hyldeblomstsaft | Frk. Kræsen

Da jeg var yngre og stadigvæk boede hjemme, var hyldeblomstsaft en selvfølgelig hver sommer. Vi gik på tur i skoven og fyldte store kurver med blomster, og siden lavede min mor saft af dem.

Efter at jeg er flyttet hjemmefra er hjemmelavet hyldeblomstsaft måske endnu mere sommerligt for mig, fordi det pludseligt er mere svært at lave. Byen er ikke fuld af hyldeblomst på samme måde som skoven i Sverige.

Da jeg var hjemme sidste weekend, var jeg ude og plukkede masser af blomster. Tilbage i København lavede jeg saft, så jeg har for flere uger frem. Det smager fantastisk.

Hyldeblomstsaft

Cooking Time: 30 minutter + 3 dage i køleskab

Ingredients

 • 50 hyldeblomst
 • 2 økologiske citroner
 • 1,5 kg sukker
 • 1,5 liter vand
 • 40 g citronsyre

Instructions

1

Læg al hyldeblomst i en stor skål eller gryde.

2

Vask citronerne. Fjern skallen og skær citronerne i skiver. Kom både skal og citroner i skålen.

3

Kog vandet. Rør i sukker. Fjern fra pladen og rør derefter ned citronsyre.

4

Hæld vandet over hyldeblomsten.

5

Dæk over og sæt i køleskab 3-4 dage.

6

Hæld saften gennem en sigte.

7

Hæld saften på flasker.

Notes

Opbevar evt. i fryseren i plastflasker. På den måde holder saften sig længere.

PS1. Brug cirka en del saft og 5-6 dele vand.

PS2. Du kan fryse saften i plastikflasker. På den måde har du til hele sommeren.

Andre opskrifter med hyldeblomst:
Pandekager med hyldeblomst
Snaps med hyldeblomst
Frozen cheesecake med hyldeblomst og jordbær
Is med hyldeblomst

Måske er det her også noget for dig?

 • Hanne
  28. juni 2013 at 13:52

  Hej

  Kan man ikke lave det og hælde det på flasker som man så har i mange måneder – mener ligesom ribssaft osv?

  • Linn
   28. juni 2013 at 13:56

   Man plejer at sige at hyldeblomstsaft holder dårligt, om man ikke tilsætter konserveringsmiddel (tror også det hedder konserveringsmiddel på dansk). Derfor anbefales det at man opbevarer den i plastikflasker i fryseren, og tager frem en ad gangen.

  • Hanne
   28. juni 2013 at 18:20

   Hej igen

   Tak for svar 🙂

   MEner du, at hvis man tilsætter konserveringsmiddel så holder det længer eller?
   Hmm, plastikflasker? hvor kan man købe sådan nogle?

  • Linn
   29. juni 2013 at 9:56

   Jeg har aldrig prøvet det selv, men det står det i hvert fald når jeg googler. Aner dog ikke hvordan og hvorledes man gør det… Jeg ville hellere anbefale at opbevare den i fryseren. Jeg har bare brugt almindelige plastikflasker, altså gamle coca cola-flasker eller mineralvand-flasker fra en kiosk. Mere fancy behøver det ikke være 🙂

  • Hanne
   29. juni 2013 at 13:09

   Ja, selvfølgelig ganske alm vandflasker 😀

   Det er da det jeg gør så men hvordan er det – skal man fylde dem helt op eller skal der være lidt "luft"?

  • Linn
   29. juni 2013 at 14:28

   Jeg fylder dem op til der er cirka 2 cm tilbage 🙂

  • Hanne
   29. juni 2013 at 14:50

   Super – tak for svar 🙂

   Har lige et lille spørgsmål mere – hvornår er det slut med at kunne plukke hyldeblomster?

  • Linn
   30. juni 2013 at 9:43

   Det afhænger hvor du bor i landet. Og af vejret. Men jeg ville anbefale dig at ikke vente specielt mange dage mere.

 • Linda MitLivsKogebog
  26. juni 2013 at 5:04

  Åhh det er simpelthen den smukkeste kombination hyldeblomster og citroner… Det er om noget smagen, synet og duften af sommer 🙂 Også her går vi og venter på at hyldeskærmene bliver helt klar til at blive til lækker saft 🙂

  • Linn
   26. juni 2013 at 7:47

   Så venter I virkelig på noget godt… 🙂

 • Sine
  24. juni 2013 at 7:36

  Hvor lyder det bare lækkert. Har aldrig tænkt på at lave den selv, selvom jeg drikker store mængder hyldeblomstsaft. Det vil jeg helt sikkert prøve og tak for opskriften, der ser super lækker ud.

  • Linn
   26. juni 2013 at 7:47

   Det er SÅ nemt, så prøve endelig selv. Bare husk at plukke hyldeblomst snart, for ellers forsvinder den igen 🙂

 • Malou Klidmoster
  23. juni 2013 at 9:27

  Lækker saft. Går selv og venter på at kunne plukke hyldeblomster her.

  Uh, mon ikke du mener 1,5 L vand og ikke 1,5 dl? 😉

  Jeg tillader mig lige at blande mig:

  @Susanne – saften kan ligefrem gæres til hyldeblomstchampagne. Men du kan fryse saften i mindre portioner – så har du frisk saft så længe lageret holder.

  • Linn
   23. juni 2013 at 10:18

   Wops – selvfølgelig skal det være 1,5 liter. Godt du lige så det, ellers kunne det ha gået helt galt 🙂 Tak!

   Og helt enig i forhold til Susannes kommentar.

 • Anonym
  23. juni 2013 at 8:43

  Jeg har haft problemer med at saften begynder at gære, efter at den har stået på flaske i et stykke tid. det sker ikke når jeg laver andet saft, jeg renser naturligvis flaskerne grundigt inden jeg fylder på. Jeg har hørt at hyldeblomsterne netop skulle have et stof i sig som skulle fremprovokere gæring. men jeg vil ikke have at min hyldeblomstsaft skal gære jeg vil gemme den hele sommeren. Har du nogle erfaringer med det?

  mvh. Susanne

  • Linn
   23. juni 2013 at 10:18

   Hmm… Det har jeg aldrig prøvet. Men lige som Malou skriver længere ned, så kan du fryse saften. Jeg har altid kun en flaske fremme, resten lægger jeg i fryseren. Så holder den en del længere 🙂

 • Anonym
  23. juni 2013 at 8:37

  Hej,vad är citronsyre!