Toplister

5 opskrifter med squash

5 opskrifter med squash | Frk. Kræsen

7 kroner. Så meget kostede en squash, da jeg var nede i mit lokale supermarked i sidste uge. Det er ikke specielt meget, så hvis det er nogen gang, du skal lave mad med squash, er det altså nu. Sæsonen er i fuld gang.

Jeg bruger squash på mange forskellige måder i min madlavning.
Nogle gange bruger jeg den rå i salat.
En gang imellem kommer jeg den i pasta og gryderetter.
Nogle gange agerar den topping på pizza.
Og er der rester, har jeg en god undskyldning for at lave squashkage. Haps!

Køber du ind i et helt almindelig supermarked, er squashen næsten altid grøn. Er du så heldig, at du bor tæt på et grøntmarked, kan det være, den er gul. Begge varianter virker fint til de her opskrifter med squash. Og står det “courgette” eller “zucchini” på skiltet i grøntafdelingen, skal du ikke blive forvirret. Det er stadigvæk samme grøntsag, vi snakker om – uanset hvis den kaldes squash, courgette eller zucchini.

Opskrift: Salat med bønner og squash | Frk. Kræsen

Salat med bønner og squash
Den her salat har jeg spist meget i løbet af sommeren. Den tager ikke specielt lang tid at lave, og passer perfekt både som et større og mindre tilbehør til maden. Kan du ikke længere få fat i friske ærter, smager den lige så god med ærteskud, som man kan finde i supermarkedet året rundt.

Opskrift: Vegetarisk pasta med squash og citron | Frk. Kræsen

Pasta med squash og citron
Det her er den pasta, jeg nok har lavet flest gange. Hver gang jeg løber tør for idéer, ender jeg med at lave den her vegetariske pasta med squash, citron og chili. Den tager kun 15 minutter at smide sammen og smager virkelig lækkert.

Opskrift: Salat med mango og lynstegt squash | Frk. Kræsen

Salat med lynstegt squash, gulerødder og mango
Skal der en lidt større salat på bordet, plejer jeg at lave den her med lynstegt squash, gulerødder og mango. Smagene er inspirerede af det asiatiske køkken, men den passer godt til meget. I sommer serverede jeg den for eksempel til grillet fisk. Det var et hit.

Opskrift: Pizza med squash og rucola | Frk. Kræsen

Pizza med squash og rucola
Tynde skiver squash på pizza smager lækkert. I den her version er squashen næsten den eneste ingrediens, der kommer på, inden pizzaen bages. Rucola, fetaost, honning og balsamico kommer på efter at pizzaen har været i ovnen, hvilket giver en virkelig frisk og lækker pizza.

Opskrift: Squashkage | Frk. Kræsen

Squashkage
Har du squash tilbage efter at have lavet de første fire retter, synes jeg, du skal bruge resterne i en squashkage. Konceptet er det samme som i en gulerodskage. Man river simpelthen squashen og vender i dejen. Resultatet bliver en lækker og saftig kage. I den her kage har jeg også brugt chokolade og hasselnødder, som giver et ekstra lille twist.

Måske er det her også noget for dig?