Pandekager og vafler

Opskrift: Pandekager med hyldeblomst

Opskrift: Pandekager med hyldeblomst | Frk. Kræsen Opskrift: Pandekager med hyldeblomst | Frk. Kræsen Opskrift: Pandekager med hyldeblomst | Frk. Kræsen Opskrift: Pandekager med hyldeblomst | Frk. Kræsen Opskrift: Pandekager med hyldeblomst | Frk. Kræsen Opskrift: Pandekager med hyldeblomst | Frk. Kræsen Opskrift: Pandekager med hyldeblomst | Frk. Kræsen Opskrift: Pandekager med hyldeblomst | Frk. Kræsen

Den seneste måned har det dukket op opskrifter på pandekager med hyldeblomst lidt forskellige steder. Det er opskrifter, hvor man blandet de sprøde blomster i dejen, og så skal det vist smage fantastisk. Det vore jo lige præcis fantastisk – hvis det ikke var for, at jeg lavet saft på al min hyldeblomst allerede, og ikke har nogle blomster at bruge.

Jeg brugte i hvert fald tre minutter på at overveje det her i-lands-problem i går aftes, inden jeg besluttede mig for, at det jo må virke lige så godt at bruge saftevand i dejen i stedet. Det bliver måske ikke lige så pænt, men smagen må jo stadigvæk være der? Det virkede heldigvis, og siden jeg tænker, at jeg måske ikke er alene om at have glemt at gemme blomster til mine pandekager, deler jeg lige opskriften.

Opskrift: Pandekager med hyldeblomst

3 dl mel
0,5 tsk salt
5,5 dl mælk
0,5 dl hyldeblomst (koncentrat – brug mere eller mindre afhængt af hvor stærk din saft er)
3 æg
2 spsk smør

Hæld mel og salt i en bunke. Rør i halvdelen af mælken og pisk til en jævn dej. Pisk i resten af mælken og hyldeblomstsaften. Pisk i æggene. Smelt smør og hæld i dejen. Steg pandekagerne tyndt i lidt smør. Server med friske bær.

Andre opskrifter med hyldeblomst:
Hyldeblomstsaft
Snaps med hyldeblomst
Frozen cheesecake med hyldeblomst og jordbær
Is med hyldeblomst

Måske er det her også noget for dig?

 • milkogco.com
  29. juni 2014 at 9:10

  Mmmm det ser fristende ud, selv for en der ikke spiser brød ;-).

  Så flotte billeder du har og en fin blog, jeg kikker mig lidt mere omkring. Du er også velkommen hos mig

  Kh Camille Milk
  http://www.milkogco.com

  • Linn
   29. juni 2014 at 13:11

   Tak for de pæne ord om bloggen 🙂

 • Lise
  28. juni 2014 at 6:54

  De lyder lækre! Jeg bager også altid pandekager, hvor hyldeblomst på lidt stilk er dyppet i dejen, og hvor stilken så bliver klippet af under bagningen. Kan anbefales – selvom du nok må vente til næste år..

  • Linn
   28. juni 2014 at 16:34

   Det lyder virkelig lækkert – jeg prøver at huske det til næste år!

 • Katrine
  27. juni 2014 at 10:50

  Elsker begge dele – så en kombi er perfekt.
  Hvordan har du lavet billedet med melet der bevæger sig?

  God dag
  Katrine

  • Linn
   27. juni 2014 at 11:25

   Jeg har taget tre billeder med kameraet på stativ, så det bliver samme vinkel. Derefter har jeg lavet en gif-animation i photoshop. Har du ikke photoshop kan du søge på google efter "free gif animation", så kommer der op sider hvor du kan gøre det.

 • LittleMiss
  27. juni 2014 at 8:25

  Hvor ser de gode ud 🙂 Dem må jeg prøve i weekenden!
  Tak for en skøn blog 🙂

  //Rikke

  • Linn
   27. juni 2014 at 8:41

   Selv tak fordi du kigger med Rikke! 🙂