Drinks

Opskrift: Snaps med hyldeblomst

Opskrift: Snaps med hyldeblomst | Frk. Kræsen Opskrift: Snaps med hyldeblomst | Frk. Kræsen Opskrift: Snaps med hyldeblomst | Frk. Kræsen Opskrift: Snaps med hyldeblomst | Frk. Kræsen Opskrift: Snaps med hyldeblomst | Frk. Kræsen

Da jeg var hjemme i Sverige i weekenden, stod den blandt andet på hyldeblomst-tur i skoven. Jeg tog en kurv og en saks med, og så plukkede jeg ellers løs. Måske lidt for meget, for nu har jeg næsten svært at få det hele brugt…

En del af min hyldeblomsthøst skal jeg trylle om til lemonade. En del skal jeg bruge til pandekager. En del har jeg tænkt, at jeg skal freestyle med. Og en lille bitte omgang af min høst har jeg lavet snaps af. I slutningen af sommeren plejer jeg nemlig at holde krebsegilde, og jeg er næsten altid sent på den med at få lavet snaps. Men ikke i år!

Snaps med hyldeblomst

Serves: 1 lille flaske
Cooking Time: 10 minutter

Ingredients

 • 350 ml klar snaps eller vodka
 • 2 hyldeblomstskærmer
 • 1 økologisk citron
 • 0,5 tsk honning

Instructions

1

Skyl hyldeblomsten og læg i en flaske.

2

Brug en kartoffelskræller eller lignende og skræl det gule skal fra citronen.

3

Læg det gule i flasken.

4

Hæld over honning og snaps/vodka.

5

Lad trække mindst en uge (jo længere din snaps trækker, jo mere smag får den).

Flere opskrifter på snaps:
Snaps med kirsebær
Snaps med havtorn
Snaps med brombær

Måske er det her også noget for dig?

 • Allan
  19. januar 2018 at 16:09

  Hvor længe kan den trække?
  Og tak.
  Vh. Allan

  • Linn
   20. januar 2018 at 14:45

   Hej Allan. Jeg har som længst haft min til at trække en måned, og den smagte fint. Men jeg ville altid smage og se. Du kan jo sagtens lade den trække i lidt tid, si hyldeblomsten fra, hælde den tilbage på flasken og sætte den til side i et godt styk tid i venten på det rigtige tidspunkt, hvor den skal drikkes.

  • Heidi
   20. juni 2019 at 17:34

   Skal hyldeblomst vodkaen trække i køleskab?

   • Linn
    1. juli 2019 at 9:11

    Bare lad den stå mørkt – det behøver ikke være i køleskab.

 • Maria Hoffbeck
  1. juli 2015 at 15:04

  Så god en idé, den vil jeg da prøve at lave:-)
  Jeg har svenske venner som laver al mulig slags snaps, så hvorfor har jeg ikke tænkt dette med hyldeblomst endnu!
  God sommerdag 🙂