Is

Opskrift: Hyldeblomstis

Opskrift: Hyldeblomstis

Klik her for hele opskriften

Jeg er tilbage i København efter en hyggelig uge i Sverige. Stadigvæk med sommerferie. Jeg har arbejdet mig halvvejs igennem bunken med bøger, jeg har købt. Det er hyggeligt.

Når jeg ikke læser, har jeg besluttet, at jeg skal bruge lidt af mine ferieuger på at opdage København. Selvom jeg har boet her i seks år nu, har jeg masser af steder på min liste, som jeg gerne vil besøge.

I går aftes var jeg forbi Bæst til pizza, så islandsk film i Empire og afsluttede aftenen med øl på BRUS lige ved siden af. Jeg kan så godt lide Guldbergsgade og stederne omkring Empire. Når det regner en dag, må jeg hellere opdatere både min guide til Nørrebro og til København, så alle nye yndlingssteder også er med.

Dagens opskrift er en hyldeblomstis. Jeg ved ikke med jer, men jeg laver altid masser af hyldeblomstsaft i juni. Så meget at fryseren er fuld resten af året. Det er jo virkelig skønt, men fordi der også er masser af andre sjov ting, jeg gerne vil fylde fryseren med, tænkte jeg, at jeg hellere måtte trylle lidt af det om til is (selvom det jo i og for sig også fylder lidt i fryseren…). Hyldeblomstisen smager dejligt frisk. Både i vaffel og sammen med sommerrøde jordbær (jeg har testet begge dele).

3 fif til hyldeblomstis
✔ Pisk ikke fløden for hårdt. Det er bedre, den er for løs, end at den er for hård.
✔ Du kan både lave egen hyldeblomstsaft (her er min opskrift) eller købe færdig. Begge dele giver en dejlig is.
✔ Kan du ikke finde græsk yoghurt i supermarkedet, kan du skifte det ud med almindelig naturel yoghurt.

Opskrift: HyldeblomstisOpskrift: HyldeblomstisOpskrift: HyldeblomstisOpskrift: HyldeblomstisOpskrift: HyldeblomstisOpskrift: HyldeblomstisOpskrift: HyldeblomstisOpskrift: HyldeblomstisOpskrift: HyldeblomstisOpskrift: Hyldeblomstis

Hyldeblomstis

Serves: 6-7 dl is
Cooking Time: 1 time + 1 døgn i fryseren

Ingredients

Instructions

1

Pisk fløden.

2

Vend græsk yoghurt og hyldeblomst i fløden.

3

Pisk æggeblommer og sukker luftigt.

4

Riv limeskal og pres limesaft.

5

Vend de piskede æggeblommer i fløde-blandingen. Kom limesaft og limeskal i blandingen.

6

Kør massen på ismaskine i 20 minutter. Sæt i fryseren.

Andre opskrifter med hyldeblomst
Pandekager med hyldeblomst
Snaps med hyldeblomst
Cheesecake med hyldeblomst og jordbær

Måske er det her også noget for dig?

 • Annie
  4. juni 2018 at 20:46

  Hvad hvis man ikke har en ismaskine. Hvor længe skal den så i fryseren eller hvad gør man?

  • Linn
   5. juni 2018 at 8:34

   Har du ikke en ismaskine, vil jeg hælde den direkte i en form og sætte i fryseren. Bare husk at tage den ud af fryseren lidt inden, den skal serveres, for ellers kan du ikke forme nogle kugler. Den får ikke helt samme konsistens, som hvis den kører i ismaskine, men jeg har prøvet, og det virker stadigvæk udmærket.