Måltider

Opskrift: Tærte med kylling, cherrytomater og fetaost

Opskrift: Tærte med kylling, cherrytomater og fetaost | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Græsk tærte. Sådan plejede vi at kalde den her tærte, da jeg var lille. Efter at vi havde brugt en ferieuge på Kreta, da jeg var 10 år gammel, kaldte vi al mad med cherrytomater og fetaost for græsk. Græsk salat. Græsk pasta. Og græsk tærte. Som voksen har jeg tilladt mig at finde på et andet navn. Nu kalder jeg den for det, den indholder. Tærte med kylling, cherrytomater og fetaost.

Apropå udenlandsk mad var jeg på Reffen i weekenden. Da Copenhagen Street Food og alle madboder i det store industrilokale overfor Nyhavn forsvandt, dukkede Reffen op. Længst ud på Refshaleøen. Nu står der container efter container i forskellige farver og modeller. Og inde i hver container står der søde mennesker og laver mad. Mexicansk, italiensk, græsk og asiatisk. Som spises med pinde, hænder og bestik.

Jeg var aldrig fan af Copenhagen Street Food. Jeg spiste der flere gange og ville gerne kunne lide stedet, men maden blev aldrig mere end gennemsnitlig og fantasiløs. Servicen var dårlig. Og der manglede altid plads.

Med alle dårlige oplevelser på Copenhagen Street Food i hukommelsen var jeg en smule skeptisk, da M og jeg lørdag aften cyklede ud mod Reffen. Men der var gratis jazz og en smuk solnedgang – så jeg besluttede mig for, at det nye sted selvfølgelig skulle få en chance. Og da vi kom derud, blev jeg faktisk positivt overrasket.

Der var flere ting, der lyd lækre. Der var siddepladser i alle retninger. Og selvom der var masser af mennesker, var der aldrig for mange mennesker. Så vi bestillede to gange peruansk seafood og satte os i solen og delte en mojito i en stor spand med to farverige sugerør og gigantiske mængder mynte.

Næste gang jeg tager på Reffen (for jeg tror bestemt, det bliver en næste gang), går jeg efter græsk mad. Der var nemlig en stand, der solgte “græsk pita”. Jeg læste ikke ingredienslisten, men måske er der både cherrytomater og fetaost. Lige som i dagens ret her på bloggen.

3 fif til god tærte med kylling
✔ Jeg bager altid tærtedejen selv. Her kan du finde min opskrift på tærtedej.
✔ Skal det gå lidt hurtigt, kan du selvfølgelig købe kylling, som allerede er lavet i butikken. Bare skær den i mindre stykker og kom i tærten.
✔ Har du ikke nogen crème fraiche hjemme, kan du bruge madlavningsfløde eller mælk i stedet for. Det giver også et godt resultat.

Opskrift: Tærte med kylling, cherrytomater og fetaost | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med kylling, cherrytomater og fetaost | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med kylling, cherrytomater og fetaost | Frk. Kræsen

Tærte med kylling, cherrytomater og fetaost

Serves: 1 tærte (cirka 4 personer)
Cooking Time: 1 time og 30 minutter

Ingredients

 • 1 tærtedej (her er min opskrift på tærtedej)
 • 1 spsk. olie
 • 1 kyllingebryst
 • 15 cherrytomater
 • 50 g feta
 • 2 håndfuld rucola
 • 10 oliven uden kerner
 • 4 æg
 • 4 dl creme fraiche
 • 50 g reven ost
 • 1 tsk. salt
 • 0,5 tsk. peber
 • 1 tsk. oregano

Instructions

1

Forbered tærtedejen.

2

Steg kyllingen i olie cirka 6 minutter på hver side på middel varme. Drys med salt og peber. Skær kyllingen i mindre stykker.

3

Skær cherrytomater i halve.

4

Smuldr fetaen.

5

Kom kylling, tomat, feta og ruccola i tærteformen.

6

Pisk æg, creme fraiche, reven ost, salt, peber og oregano sammen.

7

Hæld blandingen i tærteformen.

8

Bag tærten ved 175 grader i cirka 40 minutter. Kom en lille kniv i tærten for at se, hvis den er færdig. Er tærten ikke gennembagt men alligevel mørk på toppen, kan du dække den til med lidt stanniol.

Andre opskrifter med kylling:
Kyllingesalat med kartofler og jordbær
Chicken nuggets
Hønsesalat
Kyllingeburger
Quesadillas med kylling
Kyllingefrikadeller

Måske er det her også noget for dig?