Måltider/ Vegetarisk

Opskrift: Pasta med tomatsovs

Opskrift: Pasta med tomatsovs | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Pasta med tomatsovs er en klassiker. Når jeg laver pasta med tomatsovs hjemme, bliver jeg altid glad for resultatet. Men hvor har jeg også spist mange tarvelige versioner gennem årene.

Inden jeg lærte at lave mad, spiste jeg tit tomatsovs på glas fra supermarkedet. Det var billigt og krævede minimalt med forberedelser. Og så var der nærmest ingen opvask. Tre vigtige parametrer, da jeg var på SU og delte et kollegiekøkken uden opvaskemaskine.

Sidste gang jeg fik en elendig pasta med tomatsovs var i Frankrig. M og jeg spenderede en uge af vores juleferie i Alpe D’Huez. Det var min første skiferie på 16 år, så jeg var pænt nervøs første dag i bakken. Ville jeg overhoved komme ned? Det gjorde jeg heldigvis.

Efter nogle kiksere de første par dage, kastede jeg mig ud i en sort bakke dag tre. Det gik godt, og da jeg kom ned til bunden, fik jeg både oreo-kiks og karameller fra madpakken som belønning. Hvem siger egentlig, at man vokser fra den slags?

Lige så god som jeg var i bakken dag 3, lige så ringe var maden i bakken dag 1. Der besluttede vi os nemlig for at springe madpakken over og teste maden i en af restauranterne. Jeg bestilte pasta tomatsovs. Det var solskin og blå himmel og både udsigt og selskab var fantastisk. Men tomatsovsen var den mest smagsløse, jeg har spist. Så resterende dage var der både karameller, oreo-kiks og frokost med i rygsækken.

Da vi kom hjem fra Frankrig, biksede jeg min egen pasta med tomatsovs sammen. Den smagte lige så godt, som den plejer – så nu tror jeg, jeg har spist det på restaurant for sidste gang.

3 fif til pasta med tomatsovs
✔ Har du tomater i grøntsagsskuffen, som du mangler at få brugt? Kom dem i gryden – det giver ekstra smag.
✔ Du kan bruge alle slags pasta til den her ret. Jeg plejer tit at købe Rummo-pasta, som jeg synes smager bedst. Vælg din egen favorit.
✔ Server gerne retten med med parmesan på toppen.

Opskrift: Pasta med tomatsovs | Frk. Kræsen Opskrift: Pasta med tomatsovs | Frk. Kræsen Opskrift: Pasta med tomatsovs | Frk. Kræsen Opskrift: Pasta med tomatsovs | Frk. Kræsen

Pasta med tomatsovs

Serves: 4 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 1 rødløg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk. olie
 • 1 dåse flåede tomater
 • 1 glas rød pesto (140 g)
 • 2 spsk. tomatpure
 • 1 spsk. balsamico
 • 0,5 tsk. paprika
 • 0,25-0,5 tsk. cayennepeber
 • 1 spsk. salt
 • 0,5 tsk. peber
 • 1 bundt basilikum

Instructions

1

Hak rødløg og hvidløg fint.

2

Steg 3 minutter i lidt olie.

3

Kom tomatpuré, flåede tomater, rød pesto, salt, peber, paprika, cayennepeber og balsamico i en gryde.

4

Lad sovsen simre under låg ved middelvarme i 15 minutter.

5

Blend sovsen. Smag til med salt og peber.

6

Kog pastaen.

7

Top med basilikum.

PS.
Bliver du ikke helt mæt? Så synes jeg, du skal prøve min pasta med tomatsovs og frikadeller. Det smager virkelig lækkert.

Måske er det her også noget for dig?