Toplister

5 forretter til nytårsaften

5 forretter til nytårsaften | Frk. Kræsen

Lige om lidt er det nytårsaften. Nytårsaften er næsten det eneste tidspunkt på året, hvor jeg overvejer at lave en forret. For  det meste springer jeg direkte til hovedretten herhjemme, og hvis det skal være ekstra fancy, lægger jeg krudtet på desserten. Men hvis det er nogen gang på året, hvor det giver god mening at tage sig tid til at lave tre retter og en lækker forret, så er det den sidste dag i december.

Hvis du heller ikke laver forretter så tit, kan det være svært at komme op med lækre opskrifter. Så i dag har jeg samlet fem af mine bedste opskrifter, som du kan bruge på nytårsaften.

De fleste af de her forretter er nemme at lave derhjemme, men tre af dem kræver en tur til fiskehandleren. Så selvom du ikke skal bruge specielt langt tid i køkkenet for at få forretten færdig, skal du huske at planlægge indkøbsturen i lidt god tid.

PS.
Er du også i tvivl om resten af menuen nytårsaften? Så skal du tjekke ud mine tre forslag på nytårsmenu. Jeg har også et indlæg med syv forslag på nytårsdesserter.

5 forretter til nytårsaften | Frk. Kræsen

2 slags østers
Østers er en nem og lækker forret at starte med. Alt der kræves er en tur til fiskehandleren og et par ingredienser fra supermarkedet. Jeg plejer at servere en slags med skalotteløg og dild og den anden med citron og chili. Er du i tvivl om hvordan, du skal åbne østers så husk at spørge ved fiskehandleren, når du køber ind.

5 forretter til nytårsaften | Frk. Kræsen

Hvidvinsdampede blåmuslinger
Jeg elsker blåmuslinger. De kan serveres med en skive lækkert brød og flødesovs og tager ikke så lang tid at lave. Hak og snit alt i forvejen, så du bara skal fikse muslingerne og sovsen, når gæsterne kommer.

5 forretter til nytårsaften | Frk. Kræsen
Asparges med crunchy topping
Vil du ud i det lidt grønnere køkken skal du servere asparges med crunchy topping. Den her ret indeholder egentlig ansjoser, men vil du gøre den helt vegetarisk, kan du sagtens springe dem over og stadigvæk få et lækkert resultat.

5 forretter til nytårsaften | Frk. Kræsen

Tuntartar med jordbær og basilikum
Det er ikke så tit, man spiser tartar. I hvert fald ikke derhjemme. Men tuntartar er både nemt og lækkert at lave selv. Det er vigtigt, du tager forbi fiskehandleren for at købe tun, for det er kun speciel tun, som du kan spise rå. Det er ikke alle, der har den slags til hverdags, så undersøg lidt i forvej, hvad der skal til, for at du skal kunne servere tuntartar.

5 forretter til nytårsaften | Frk. Kræsen

Saltede mandler og drinks
Saltede mandler kan måske ikke helt tælle som en klassisk forret. Men nogen gang er lækre mandler og drinks nok, for at middagen skal komme godt i gang. De her saltede mandler er altid et hit. Du kan også kaste dig ud i saltede mandler med lakrids.

Måske er det her også noget for dig?