Toplister

5 opskrifter på tilbehør til hotdogs

Tilbehør til hotdogs | Frk. Kræsen Tilbehør til hotdogs | Frk. Kræsen Tilbehør til hotdogs | Frk. Kræsen Tilbehør til hotdogs | Frk. Kræsen Tilbehør til hotdogs | Frk. Kræsen Tilbehør til hotdogs | Frk. Kræsen

Det kan godt være, at vejrudsigten ikke lige frem råber på, at man tager grillen frem. Men! Jeg har grillet to gange den her uge, så min grillsæson har i hvert fald startet.

Jeg mødes jo med to hold amerikanske udveklingstuderende hver uge, og den her uge lavede vi mad udenfor. Deres forårssemester er snart færdigt, og inden de sætter sig på flyveren tilbage, synes jeg, de alle sammen skulle prøve en rigtig dansk hotdog. Altså sådan en, hvor der er kræset for hver eneste detalje. Luksus-udgaven af den, de fleste af dem har smagt i diverse hotdogs-vogner på vej hjem fra byen.

Så imens min kollega og jeg tændte op i grillen (ehh, hvem prøver jeg at snyde her? Ludvig tændte op i grillen, og jeg stod ved siden af og sagde, det så godt ud), var de studerende i gang med at piske egen mayo, lave ketchup og sylte agurker. Jeg grillede små fladbrød på grillen, og for at det ikke skulle blive alt for dansk, stod desserten på s’mores.

Det var den hyggeligste aften, hvor jeg næsten glemte, hvor koldt det i virkeligheden var udenfor, og hvor jeg igen blev mindet om, at jeg har verdens bedste job.

Jeg vil helt sikkert sige, at hotdogs smager bedst i selskab af 30 glade amerikanere, men hvis du ikke kan finde nogle, så kan det være en god idé at i hvert fald starte med at lave tilbehøret til din hotdog selv. Jeg har samlet nogle af alle mine tilbehør-opskrifter fra bloggen her, så nemt kan finde de rigtige ting.

Opskrift: Hjemmelavet ketchup

Opskrift: Hjemmelavet ketchup
Hotdogen bliver meget bedre med hjemmelavet ketchup.

Opskrift: Pølsebrød | Frk. Kræsen

Opskrift: Pølsebrød med et twist
Hvis du er træt af “almindelige” pølsebrød, er her en lidt sjovere variant.

Opskrift: Klassiske pølsebrød
Og hvis du bare gerne vil, at pølsebrødene skal se ud, som de plejer at gøre, skal du prøve den her opskrift.

Opskrift: Syltede rødløg | Frk. Kræsen

Opskrift: Syltede rødløg
Syltede rødløg passer jo til alt, men det er ekstra godt på en hotdog.

Opskrift: Ramsløgsmayonnaise | Frk. Kræsen

Opskrift: Ramsløgsmayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise smager fantastisk, og den her med ramsløg har en lækker smag.

Måske er det her også noget for dig?

 • Emma
  26. april 2017 at 10:28

  Fantastisk, tusinde tak!

 • Emma
  24. april 2017 at 17:47

  Hej Linn – hvad er opskriften på de lækre brød, som er på dine flotte billeder?
  Bedste hilsner fra Emma

  • Linn
   25. april 2017 at 10:18

   Hej Emma. Jeg har ikke opskriften på bloggen – men du får den her:

   3,5 dl vand (37 grader)
   1 dl cremefraiche
   50 g gær
   2 spsk. salt
   1 spsk. sukker
   1 æg
   150 g smeltet smør
   1000 g mel

   Smuldr gæren i en skål. Kom vand i skålen. Rør rundt. Tilsæt æg, cremefraiche, salt og sukker. Bland sammen. Smelt smør og tilsæt. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen har en god konsistens. Lad hæve i 1-2 timer.

   Form små fladbrød og bag på en gril eller i ovnen. Er lidt i tvivl om temperatur i ovnen, for jeg har kun bagt det på en grill. Måske kan man bage det på panden, hvis det ikke er grill-vejr 🙂