Toplister

3 opskrifter med ramsløg

3 opskrifter med ramsløg | Frk. Kræsen

Tager du på skovtur lige nu, må du næsten have en pose med i lommen, så du kan plukke en bundt ramsløg med hjem. Ramsløg smager som en blanding af hvidløg og purløg og kan bruges til mange lækre retter. I det her indlæg deler jeg tre af mine yndlingsopskrifter med ramsløg, men du kan selvfølgelig også gemme den og bruge på andre måder i køkkenet.

Vil du opbevare ramsløg i køleskabet, er det en god idé at komme den i et glas vand med en plastikpose over. Vandet gør, at ramsløgen kan holde længere. Plastikposen gør, at alt andet i køleskabet ikke kommer til at smage af ramsløg. Mælk med ramsløgsmag er for eksempel ikke så lækkert.

Du kan også opbevare ramsløg i fryseren. Du kan fryse hele blade, som du bruger efter behov. Du kan også hakke ramsløgen, inden du kommer den i fryseren.

En anden metode er at riste ramsløg i ovnen. Rengør bladene og fordel på en bageplade. Sæt ovnen på 100 grader og rist bladene, til de bliver sprøde (cirka 30-45 minutter). Derefter kan du bruge ramsløg som et krydderi. Blender du bladene og blander med salt får du et lækkert kryddersalt.

Det er også muligt at tørre ramsløg. Kom en snor i gennem bladene og hæng i vinduet. Efter nogle dage har ramsløgen tørret og du kan bruge den i madlavningen.

Ramsløgsmayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise med ramsløg smager fantastisk. Kom den på toppen af din hotdog, server den til dine pommes frites eller rør den sammen med kogte kartofler og server som en lækker kartoffelsalat.

Ramsløgspesto
Ramsløgspesto smager skønt. Jeg plejer at spise ramsløgspesto på samme måde, som jeg spiser alle andre slags pesto – det er for eksempel godt både med pasta og brød.

Opskrift: Kryddersmør med ramsløg | Frk. Kræsen

Kryddersmør med ramsløg
At komme en skive kryddersmør på toppen af en bøf eller nogle nykogte grøntsager smager fantastisk. Jeg plejer at lave ekstra meget kryddersmør, så der altid er. Kommer du det i fryseren kan det holde ekstra længe.

Måske er det her også noget for dig?