Video

Opskrift: 2x rocky road

Opskrift: 2x rocky road | Frk. Kræsen

Hvis det er nogen gang om året, man skal huske “stop spild af mad”, må det være i juletiden. Eller, man skal selvfølgelig huske det året rundt, men jeg forestiller mig, der bliver “spildt” lidt ekstra i juletiden. Der bliver i hvert fald produceret rimelig meget leftovers, der på en eller anden måde skal blive brugt.

At huske at bruge sine leftovers er selvfølgelig vigtigt, og jeg har fundet et andet vigtigt område, som jeg tror, at mange glemmer. Slikskålen! Ehh, virkelig, tænker du måske nu? Og ja, virkelig! For selvom det er mange stykker slik, som forsvinder helt vildt hurtigt fra en slikskål, ligger der altid noget tilbage. Nogle gamle mandler. Et par stykker marcipan. Eller måske tre tørre dadler. Så derfor vil jeg lige huske jer på den bedste slags “stop spild af slik”-konfekt: Rocky road!

Rocky road er ret nemt at lave selv, men hvis du ikke har prøvet det før, har jeg lavet en lille video, hvor du kan se fremgangsmåden og få lidt inspiration. Vil du se flere video-opskrifter, synes jeg, du burde abonnere på min kanal på YouTube.

Rocky road med dumle, skumfiduser og mandler (1 plade)
200 g mørk chokolade
20 dumle
12 skumfiduser
30 mandler

Skær dumle og skumfiduser i mindre stykker. Bland dumle, skumfiduser og mandler i en skål.

Hak chokoladen og smelt i et vandbad. Hæld chokoladen i skålen. Bland sammen. Fordel i en form og sæt i køleskab i mindst 4 timer.

Rocky road med tørret frugt og lakrids (1 plade)
200 g mørk chokolade
15 tørrede abrikoser
0,5 dl tørrede tranebær
30 hasselnødder
1 spsk. lakridspulver

Skær abrikoserne i mindre stykker. Bland abrikoser, tranebær og nødder i en skål.

Hak chokoladen. Smelt i et vandbad. Kom i skålen. Bland sammen og fordel i en form. Drys med lakridspulver. Sæt i køleskab i mindst 4 timer.

Andre opskrifter på hjemmelavet konfekt:
Hjemmelavet snickers
Hjemmelavet bounties
Hjemmelavede marcipankugler
Fudge med mælkechokolade

Måske er det her også noget for dig?

 • Amalie Poulsen
  20. december 2016 at 15:44

  Jeg kan se, at chokoladen har fået et godt knæk! Gør du noget for at temperere den ordentligt, eller satser du bare på at det går godt?

  • Linn
   20. december 2016 at 16:11

   For at være helt ærlig, så krydser jeg mest bare fingre og håber, det bliver godt. Når jeg smelter den i vandbad plejer jeg altid at hælde cirka 3/4 af chokoladen i skålen, og når det er smeltet, rører jeg resten i. Men jeg passer det ikke super godt, og jeg tjekker aldrig temperaturen på det.