Konfekt

Opskrift: Fudge med mælkechokolade, peanuts og appelsin

Opskrift: Fudge med mælkechokolade | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

I midten af september, da man stadigvæk kunne gå rundt i sommerkjole uden strømpebukser (optur!), gik jeg en tur op på vores loftrum for at finde julepyntet frem. Jeg var nemlig i gang med at lave julekonfekt til magasinet Countryliv, og jeg havde brug for lidt pynt til både billederne og stemningen. Et kort øjeblik overvejede jeg, hvis jeg kunne tillade mig at spille julemusik, men til sidst blev jeg enig med mig selv, om at det trods alt var en anelse for tidligt. Julemusikken måtte vente.

I alt blev det til fem slags konfekt, som du kan finde i det Countryliv, som lige har landet i butikkerne. I starten havde jeg mange flere idéer, så jeg er glad for, at jeg kan dele nogle af mine ekstra konfekt-forslag her. Den slags må jo ikke blive liggende i en skuffe uden at blive brugt!

I dag står konfektmenuen på en blød og lækker fudge, som fået smag af mælkechokolade, peanuts og appelsin. Jeg kommer en smule salt på toppen af min, men hvis du har lyst til, at have den endnu mildere i smagen, kan du bare springe den lille afsluttende detalje over.

Opskrift: Fudge med mælkechokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Fudge med mælkechokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Fudge med mælkechokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Fudge med mælkechokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Fudge med mælkechokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Fudge med mælkechokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Fudge med mælkechokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Fudge med mælkechokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Fudge med mælkechokolade | Frk. Kræsen

Fudge med mælkechokolade, peanuts og appelsin

Serves: Cirka 25 stykker
Cooking Time: 20 minutter + 12 timer i køleskab

Ingredients

 • 1 økologisk appelsin
 • 200 g kondenseret mælk
 • 200 g mælkechokolade
 • 65 g peanuts
 • 1 tsk. havsalt

Instructions

1

Riv appelsinskal.

2

Kom mælk og chokolade i en skål. Hak evt. chokoladen først.

3

Varm over et vandbad. Rør rundt jævnligt, indtil indholdet er flydende og smidigt.

4

Kom peanuts og appelsinskal i. Bland sammen.

5

Kom i en brødsform med bagepapir.

6

Drys salt på toppen. Sæt i køleskab i 12 timer.

7

Skær i mindre stykker. Opbevar i køleskab.

Andre lækre opskrifter på konfekt med chokolade:
Chokoladebrud med hvid chokolade, lakrids og citron
Mælkefrie bounty
Hjemmelavet snickers
Rocky road (video)

Måske er det her også noget for dig?

 • LIVING WITH LESS
  27. november 2016 at 11:29

  Yum, hvor ser det godt ud! Hvor er de fine manilla mærker fra?

  • Linn
   27. november 2016 at 11:44

   Tak! Dem har jeg købt i Sverige. Butikken hedder Granit.

 • Kristina
  25. november 2016 at 21:57

  Ej, hvor lækkert! Det skal så meget prøves.