Kager/ Video

YouTube-opskrift: Ekstra svampet svensk chokoladekage

Svensk chokoladekage | Frk. Kræsen

Hvis der findes nogen opskrift, jeg brugt flere gange end andre, så er det uden tvivl dagens opskrift. Alle svensker kender godt kladdkaka – det svenske svar på en rigtigt god brownie eller chokoladekage. Den her chokoladekage er svampet, lækker og tager kun 30 minutter at bage. Seriøst, det er success hver gang.

Da jeg først flyttede til Danmark i 2008 og stod på mit kollegiekøkken i Århus og prøvede at få nogen til at forstå mit svensk, var det vist nok den her kage der gjorde, at de andre ikke helt opgav på mig. For selvom de ikke forstod er ord jeg sagde, taler alle chokoladekage-sproget. Jeg nåede at bo på fire forskellige køkkener på mit kollegie i Århus, inden jeg flyttede videre til København, og jeg tror næsten, at den her kage er blevet bagt på ugentlig basis på hvert eneste køkken. Men så ryger kagerne altså hurtigt på sådan et sted.

Hemmeligheden til den svampede konsistens i den her kage er manglen på bagepulver. Det gør, at den bliver dejligt blød i midten. Den kan sagtens spises med en ske direkte fra formen, når den kommer ud fra ovnen (den foretrukne version på kollegiet, hvis der var filmaften eller tømmermændssøndag), men hvis du er en smule mere sofistikeret i din kagespisning, vil jeg foreslå, at du venter, til kagen er kølet af.

Du kan finde opskriften til kladdkakan over på Mig og Min mad.

Hvis du vil se flere af mine videoer for Mig og Min mad, kan det være, du skal abonnere på deres YouTube-kanal. Og hvis du er rigtigt hooked på det der med video, må jeg også hellere få linket til min egen kanal.

PS.
Hvis du synes, du har set kladdkakan på bloggen før, har du helt ret. Opskriften findes nemlig også i en helt klassisk billedeversion. Den opskrift kan du finde her.

Måske er det her også noget for dig?