Kager med frugt og bær

Opskrift: Mini-pavlova med jordbær

Opskrift: Mini-pavlova med jordbær

Klik her for hele opskriften

Jeg fotograferede de her billeder fredag eftermiddag. Lige da jeg var klar til at uploade dem til min computer og dele den her opskrift på mini-pavlovas med jer, ringede vores dørtelefon. Og så glemte jeg absolut alt om både mini-pavlovas og bloggen.

Uden for døren stod nemlig Jessie. Jessie og jeg var roomies, da jeg boede i Washington i USA tilbage i 2010. Vi købte karafler med øl på happy hours rundt omkring i byen, gik lange og varme turer på det lokale marked (der var 40 grader hele sommeren), hang ud på det lokale café og prøvede at lære html og havde en fest næsten hele tiden. Hun var som en amerikansk version af mig. Det var fedt.

De seneste seks år har diverse sociale medier gjort, at vi stadigvæk er ret opdaterede på hinandens liv. Diverse kommentarer på Instagram, en omgang Skype og lange mails. Og nu – endelig! – var Jessie i København med sit arbejde og fik presset nogle ekstra dage ind, da de andre tog tilbage til USA. Så jeg kan lige love, at Fredag blev til en slags Friyay!

Vi brugte hele weekenden på at catche op, tage på kanalrundtfart, spise grød og drikke øl. Havde en fest, lige som vi havde tilbage i 2010, da vi boede sammen. Og så må mini-pavlovas og blogindlæg altså vente.

Men nu er hun smuttet hjem. Jeg har landet foran computeren igen, lidt rød om næsen, rimeligt træt og virkelig glad over så fin en reunion. Og så er jeg klar til at dele den her opskrift.

Jeg har fyldt mine mini-pavlovas med jordbær og mynte, men de kan selvfølgelig fyldes af alle mulige andre slags bær, hvis du har haven (eller supermarkedet) fuldt.  Velbekomme og god mandag!

Opskrift: Mini-pavlova med jordbærOpskrift: Mini-pavlova med jordbærOpskrift: Mini-pavlova med jordbærOpskrift: Mini-pavlova med jordbærOpskrift: Mini-pavlova med jordbærOpskrift: Mini-pavlova med jordbærOpskrift: Mini-pavlova med jordbærOpskrift: Mini-pavlova med jordbærOpskrift: Mini-pavlova med jordbærOpskrift: Mini-pavlova med jordbærOpskrift: Mini-pavlova med jordbærOpskrift: Mini-pavlova med jordbærOpskrift: Mini-pavlova med jordbærOpskrift: Mini-pavlova med jordbærOpskrift: Mini-pavlova med jordbær

Mini-pavlova med jordbær

Serves: 8-10 stk.
Cooking Time: 2 timer

Ingredients

 • 2 æg
 • 1 tsk. saft og skal fra en øko-citron
 • 2 dl sukker
 • 0,5 spsk. maizena
 • 400 g jordbær
 • 2 øko-lime
 • 5 kviste mynte
 • 1,5 dl piskefløde
 • 1,5 dl græsk yoghurt
 • 1 tsk. kanel
 • 2 spsk. flormelis

Instructions

1

Varm æggene op til rumstemperatur. Kom hviderne i en skål og pisk til fast skum med en håndmikser. (Du skal kun bruge hviderne i den her opskrift.)

2

Riv skallen og pres saften fra citronen. Du skal bruge 1 tsk. citronsaft.

3

Tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk videre med en håndmikser.

4

Tilsæt derefter citronsaft- og skal. Pisk i 5 minutter.

5

Pisk maizena i dejen. Fyld en frysepose eller lignende med marengsdejen. Klip et lille hul i hjørnet.

6

Sprøjt 8-10 marengs ud. Sørg for at de bliver lidt flade i midten, så der kan komme fyld i dem senere.

7

Bag i 15 minutter ved 150 grader. Skrue derefter ovnen ned til 100 grader og bag 30 minutter mere.

8

Rens jordbærrene. Skær i kvarte.

9

Riv limeskal. Pres saften. Hak mynte fint.

10

Kom jordbær, mynte, limeskal- og saft i en skål.

11

Pisk fløde.

12

Kom kanel, græsk yoghurt og flormelis i fløden. Pisk sammen.

13

Kom creme I marengsen. Top med jordbær. Pynt med frisk mynte.

Andre desserter med jordbær:
Frozen cheesecake med jordbær
Jordbærgrød
Trifli med jordbær

Måske er det her også noget for dig?