Søde tilbehør

Opskrift: Rabarber- og jordbærsyltetøj med chiafrø

Opskrift: Syltetøj med chiafrø

Klik her for hele opskriften

For et par uger siden læste jeg en interessent artikel på Foodculture.dk (Foodculture er et lidt nørdet online magasin om mad og fødevareproduktion). Artiklen handlede om jordbær, og hvordan kun 6 af 210 danske jordbærsorter findes i supermarkedet, fordi os konsumenter ikke er helt så vilde med de andre 204.

Teksten er nørdet og spændende, så hvis du mangler noget at læse til din kaffe, kan jeg godt anbefale den. Hvis du i stedet foretrækker at gå i gang med at lave det her syltetøj med chiafrø, vil jeg bare dele det afsluttende citat fra teksten med dig. Det bliver sagt af pometmester Lisbet Larsen:

”Lige nu har vi alle jordbærsorterne på en udendørs mark i Taastrup. Det er utroligt skrøbeligt. Hvis der kommer en mosegris forbi, så er de væk, og vi har derfor været nødt til at gøre noget for at bevare dem for fremtiden…”

Er det ikke fint? Jeg ved godt, det er taget helt ud af sammenhæng, og teksten egentlig handler om hvad de er nødt til at gøre, for at jordbærrene ikke skal blive spist af små mosegriser. Men er jeg den eneste, der kan se en sød lille mosegris stå og lykkeligt spise jordbær en varm junidag foran mig? Måske med lidt fuglesang i baggrunden? Jeg synes altså, det lyder lidt hyggeligt. Selvom det ville ødelægge 204 slags jordbær.

Opskrift: Syltetøj med chiafrøOpskrift: Syltetøj med chiafrøOpskrift: Syltetøj med chiafrøOpskrift: Syltetøj med chiafrøOpskrift: Syltetøj med chiafrøOpskrift: Syltetøj med chiafrøOpskrift: Syltetøj med chiafrøOpskrift: Syltetøj med chiafrø

Jordbærsyltetøj med chiafrø

Serves: 1 glas
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

  • 125 g rabarber
  • 250 g jordbær
  • 1 spsk. vand
  • 1,5 spsk. sukker
  • 1 nip vaniljepulver
  • 2 spsk. chiafrø

Instructions

1

Skær rabarberen i skiver.

2

Skær jordbærrene i kvarte.

3

Kom jordbær, rabarber og vand i en gryde.

4

Lad koge i 5-7 minutter.

5

Kom sukker, vaniljepulver og chiafrø i gryden. Rør sammen.

6

Hæld på glas. Afkøl syltetøjet og opbevar i køleskab.

Andre opskrifter med chiafrø:
Chiagrød med hindbær
Chiagrød med mandelmælk
Chiagrød med appelsin og mango
Chiagrød med chokolade

Måske er det her også noget for dig?