Toplister

5 opskrifter med vafler

5 opskrifter med vafler | Frk. Kræsen

Den 26. juli 2011, da jeg lige havde startet den her madblog, begyndte jeg et blogindlæg med følgende sætninger:

“Jeg elsker vafler. Nogle gange. De gange min mor bager dem, for eksempel. Hun køber pulver som man rører ud sammen med vand og smeltet smør. Barnligt nemt og fantastisk godt.

Nogle gange har jeg fået vafler der er lavet på rigtig dej. Sådan en dej hvor man pænt blandet mange forskellige ingredienser sammen. Det kan jeg ikke lide.”

Det er sket en del siden juli 2011. Både i mit køkken og med mit dansk. Antallet kommategn i mine tekster på bloggen har blevet en del flere. Og min indstilling til vafler har ændret sig markant. ‘Shake-and-bake’-vafler er ikke længere på menukortet. Jeg har nemlig opdaget, at vafler, der er lavet på “rigtig dej”, faktisk er lækkert. Og slet ikke svært at lave, selvom man skal blande “mange forskellige ingredienser sammen”.

I dag – den 25 marts – er det vaffeldagen. Det skal fejres! Her er fem slags vafler, som du kan lave for at fejre Vaffeldagen.

Opskrift: Sprøde vafler | Frk. Kræsen

Sprøde vafler
Helt klassiske sprøde vafler er altid et hit. På svensk kalder vi den her slags vafler for “frasvåfflor”. De kan spises lige som de er eller for eksempel serveres med flødeskum eller is og friske bær.

Opskrift: Belgiske vafler | Frk. Kræsen

2 slags belgiske vafler til aftensmad
Vafler til aftensmad? Ja, hvorfor ikke. De her belgiske vafler plejer jeg at servere med to forskellige slags topping. Med avocado og pocheret æg eller med mango-salsa. Begge dele smager lækkert.

Opskrift: Vafler med birkes og citron | Frk. Kræsen

Vafler med virkes og citron
Vil du teste en anden version af de klassiske vafler? Så synes jeg, du skal komme citron og birkes i dejen. Det smager lækkert og anderledes.

Opskrift: Belgiske vafler

Belgiske vafler med appelsin og chokolade
Jeg elsker vafler med appelsin og chokolade. De her belgiske vafler smager dejligt – både med og uden appelsin og chokolade.

Opskrift: Fuldkornsvafler med grøn topping

Vafler med salat og serranoskinke
Kommer man et bjerg af salat og grøntsager på toppen af sine vafler, synes jeg godt, man kan kalde det aftensmad. Den her kombination er ekstra lækker i starten af sommeren, når man både kan få danske ærter og asparges. Kan du ikke vente så længe, kan det også sagtens spises nu.

Måske er det her også noget for dig?