Søde tilbehør

Opskrift: Rabarberkompot

Opskrift: Rabarberkompot | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Rabarbersæsonen er i gang. Endelig! Jeg synes, rabarber smager af sommer og solskin, så jeg bruger det i køkkenet, så meget jeg kan. I dag vil jeg gerne dele min bedste opskrift på rabarberkompot.

Inden vi hopper videre til nogle gode fif, til når man laver rabarberkompot, vil jeg dele lidt fra min weekend. For den har også været fuld af sommer og solskin.

★ Torsdag tog M og jeg til Aalborg. Vi spiste fish and chips ved havnen og is i solskinnet med en af vores venner. Pigen i iskiosken fortalte mig, at isen var ualmindeligt ustabil, så jeg skulle virkelig balancere den forsigtigt, for at den skulle blive i vaflen. Jeg er ikke den graciøse type, så to minutter senere låg min solbærsorbet på fortorvet. Men det der var tilbage i vaflen smagte dejligt!

★ Jeg elsker at gå på genbrugsjagt, så jeg nåede forbi fire genbrugsbutikker i Aalborg. Jeg er egentlig mest på udkig efter pæne tallerkener til madbilleder, men i en butik fandt jeg den fineste sommerkjole til 40 kroner. Måske sidste uges bedste fund.

★ De sidste tre år har min svigermor entusiastisk fortalt om uldfestival i Saltum, og det her år fik vi endelig mulighed for at tage afsted. Jeg fandt den perfekte grå farve garn, så jeg var nødt til at ringe til min mor og spørge, hvis hun vil strikke en sweater til mig. Hun sagde heldigvis ja, så jeg købte 10 garnnøgler med hjem. (Jeg kan godt strikke selv, men jeg har desværre en tendens at køre træt i alt, der er større end strømper. Så det er heldigt, at min mor er en slags specialist i at strikke pæne trøjer.)

3 fif til god rabarberkompot
✔ Jeg laver min rabarberkompot i ovnen. På den måde passer den sig selv, og man behøver ikke stå og røre rundt i en gryde.
✔ Har du ikke stjerneanis hjemme, kan du sagtens springe den del over. Din rabarberkompot kommer stadigvæk at smage godt.
✔ Har du en vaniljestang hjemme, kan du bruge den i stedet for vaniljepulver. Skær en halv vaniljestang over og kom i formen med rabarberne. Fisk den op, når din kompot er færdig.

Opskrift: Rabarberkompot | Frk. KræsenOpskrift: Rabarberkompot | Frk. KræsenOpskrift: Rabarberkompot | Frk. KræsenOpskrift: Rabarberkompot | Frk. KræsenOpskrift: Rabarberkompot | Frk. KræsenOpskrift: Rabarberkompot | Frk. KræsenOpskrift: Rabarberkompot | Frk. Kræsen

Rabarberkompot

Serves: cirka 3 dl
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

  • 500 g rabarber
  • 1 dl sukker
  • 1 nip vaniljepulver
  • 2-3 stjerneanis

Instructions

1

Vask rabarberen, og fjern de nederste og øverste cm.

2

Skær rabarberen i 2 cm store stykker.

3

Bland rabarber, sukker, vanilje og stjerneanis i en skål.

4

Fordel blandingen i en ovnsikker form.

5

”Bag” ved 175 grader i cirka 20 minutter. Rør rundt et par gange.

6

Kom på glas og opbevar i køleskabet.

Andre opskrifter med rabarber:
Crumble med rabarber
Små butterdej-tærter med rabarber
Frozen cheesecake med rabarber
Vaniljeis med rabarberswirl
Galette med rabarber

Måske er det her også noget for dig?