Kager med frugt og bær

Opskrift: Galette med rabarber

Opskrift: Galette med rabarber | Frk. Kræsen Opskrift: Galette med rabarber | Frk. Kræsen Opskrift: Galette med rabarber | Frk. Kræsen Opskrift: Galette med rabarber | Frk. Kræsen Opskrift: Galette med rabarber | Frk. Kræsen Opskrift: Galette med rabarber | Frk. Kræsen Opskrift: Galette med rabarber | Frk. Kræsen Opskrift: Galette med rabarber | Frk. Kræsen

Lige siden jeg så det her billede på Pinterest, af en kage som i følge Google hedder ‘galette’, har jeg tænkt, at jeg skal bage en. Er den ikke flot? Sommerlig? Næsten helt perfekt? Jeg svarer 3x ja.

Da jeg gik ind på den fantastiske blog Call Me Cupcake for at læse, hvordan hun havde bagt sine galette, blev jeg dog i tvivl. Der skal nemlig mørdej til. Og det er ikke min kop te. Jeg forstår faktisk slet ikke, hvordan folk frivilligt bager en. Min hænger i hvert fald aldrig sammen.

Men. Nu havde jeg besluttet mig for at prøve. Jeg tog udgangspunkt i Call Me Cupcakes dej-opskrift (der virkede super), og fandt selv på mit yndlingsfyld. Rabarber og marcipan.

Det hele hang sammen (yay!).
Det smagte godt.

På det store hele var det en umiddelbar selvtillidsboost og en fantastisk kaffepause efterfølgende. Jeg tror næsten, jeg fået en ny yndlingskage.

Galette med rabarber

Serves: 1 lille kage
Cooking Time: 2 timer

Ingredients

 • Dej:
 • 1,6 dl mel
 • 0,5 tsk sukker eller rørsukker
 • 1 nip salt
 • 50 g smør
 • 0,5 dl meget koldt vand

 • Fyld:
 • 25 g marcipan
 • 125 g rabarber
 • 1 nip vaniljepulver
 • 1 tsk kartoffelmel
 • 0,5 dl sukker eller rørsukker
 • 1 æg
 • 1 spsk mælk

Instructions

1

Start med at lave dejen. Bland mel, sukker og salt. Hak koldt smør og bland sammen i dejen med fingrene. Hæld i det kolde vand og arbejd sammen dejen med hænderne. Så snart den hænger sammen, skal du holde op med at arbejde med den. Pak den ind i husholdningsfilm og læg i køleskab mindst en time.

2

Tag ud dejen fra køleskabet. Hæld lidt mel på en bordplade og rul dejen ud. Når den er cirka 3 mm, skærer du ud en cirkel der er cirka 23 cm i dm. Jeg brugte underdelen af en springsform for at skære en pæn cirkel.

3

Læg dejen på en bageplade. Rev marcipan i midten. Lad de yderste 3-4 cm være frie fra fyld.

4

Rens og skær rabarberen i tynde skiver. Bland med vaniljepulver, kartoffelmel og sukker. Læg fyldet på marcipanen i midten. Fold ind kanterne rundt fyldet.

5

Sæt kagen i fryseren i 10 minutter (ellers er der en risiko for at den folder sig ud i ovnen). Pisk æg og mælk sammen og pensl kanterne af kagen. Strø lidt sukker på kanterne.

6

Bag kagen i cirka 30 minutter ved 175 grader.

Opskrift: Opskriften på dejen er fra Call Me Cupcake.

Måske er det her også noget for dig?

 • Marian N. Larsen
  25. maj 2015 at 17:45

  Den her er jeg straks gået i gang med at bage! Tak for inspiration!

  • Linn
   26. maj 2015 at 5:39

   Fedt! Det så også fint ud på Instagram 🙂

 • Anne-Sofie
  25. maj 2015 at 9:32

  Den er virkelig fin! Den må jeg prøve at lave. Tror du man kan bruge andet end kartoffelmel? Jeg har aldrig kartoffelmel i huset.

  • Linn
   25. maj 2015 at 9:46

   Mon ikke du kan skifte det ud med maizena/majsstivelse? Kartoffelmelet er der, for at det ikke skal flyde ud for meget, og jeg tænker, maizena kan bruges på samme måde. Og hvis du heller ikke har det, tror jeg altså godt, du kan bage den uden kartoffelmel – men så kan du måske folde kanterne lidt hårdere/højere op i stedet.