Kager med frugt og bær

Opskrift: Mini-rabarbertærte med butterdej

Opskrift: Rabarbertærte med butterdej

Klik her for hele opskriften

Jeg har købt rabarber hver gang, jeg har købt ind den her uge. Spidskål, makrel, bananer. Det står aldrig rabarber på min indkøbsliste, men alligevel ender de i min kurv hver gang, jeg går forbi grøntsagsafdelingen.

Jeg her sjældent en plan. Men det er så glædeligt et gensyn, at jeg er nødt til at tage yderligere nogle med hjem. Og så må køkkenkreativiteten ligesom afgøre, hvad jeg gør med dem, når de ligger der i køkkenskuffen og kigger på mig.

Den her uge havde jeg også en omgang butterdej på en anden hylde i køleskabet, så jeg synes, det var oplagt at kombinere de to. Derfor tryllede jeg dem om til små sødesyrlige tærter, som jeg serverede med vaniljeis på toppen. Det smager af sommer, og jeg spiser dem, imens jeg drømmer om mere solskin.

Opskrift: Rabarbertærte med butterdejOpskrift: Rabarbertærte med butterdejOpskrift: Rabarbertærte med butterdejOpskrift: Rabarbertærte med butterdejOpskrift: Rabarbertærte med butterdejOpskrift: Rabarbertærte med butterdejOpskrift: Rabarbertærte med butterdejOpskrift: Rabarbertærte med butterdejOpskrift: Rabarbertærte med butterdejOpskrift: Rabarbertærte med butterdejOpskrift: Rabarbertærte med butterdej

Mini-rabarbertærte med butterdej

Serves: 4 stk.
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 0,5 rulle butterdej
 • 30 g marcipan
 • 2 stilke rabarber (cirka 100 gram)
 • 2 spsk. sukker
 • 1 nip vaniljepulver
 • 1 æg

Instructions

1

Skær dejen i fire cirkler. Læg på et bagepapir.

2

Riv marcipan groft på dejen. Lad den yderste cm være fri.

3

Vask og rens rabarberne. Skær i tynde skiver.

4

Bland rabarberne med 1 spsk. sukker og vaniljepulver.

5

Fordel rabarberne på dejen. Lad den yderste cm være fri.

6

Pisk et æg. Pensl den yderste cm af dejen.

7

Drys sukker på den yderste cm af dejen.

8

Bag i ovnen ved 225 grader i 12-15 minutter, afhængigt af hvor bagte, du kan lide dem.

Andre opskrifter med rabarber:
Frozen cheesecake med rabarber
Klassisk crumble med rabarber
Is med rabarber
Mandelkage med rabarber (video)

Måske er det her også noget for dig?

 • Katja
  10. maj 2018 at 12:05

  Super lækker opskrift. Den glæder jeg mig til at prøve. Et par spørgsmål; bager du på varmluft eller alm? Og hvor store laver du butterdejs-cirklerne ca.?

  • Linn
   10. maj 2018 at 14:45

   Tak! Jeg bager altid på almindelig ovn (men glemmer desværre tit at skrive det ud på bloggen). Jeg bruger en kagetallerken, måske 12 cm i diameter, som skabelon for cirklerne. Håber, det bliver godt! 🙂