Kager med frugt og bær

Opskrift: Klassisk rabarbercrumble

Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

For et par uger siden var jeg på Sverige-tur. Inden jeg engang havde sagt ordentlig hej til min mor og far, var jeg stormet gennem deres hus for at komme ud i haven på bagsiden. “Hvor skal du?” undrede min mor, der stadigvæk var på vej at tage sine skor af. Fjollet spørgsmål. Jeg skulle selvfølgelig tjekke, hvor langt rabarberen i haven var kommet.

Det var lidt for tidligt og lidt for koldt, til at det kunne blive til en hjemmebagt crumble med hjemmedyrkede rabarber. Og fair nok. Jeg indrømmer, at jeg måske var en anelse optimistisk, da jeg tænkte, det kunne lade sig gøre.

Derfor har rabarberne til årets første rabarbercrumble kommet fra supermarkedet i stedet for. Og selvom hjemmedyrket altid smager bedst, smager den her altså lækkert. For der er altid noget specielt med “årets første”. Uanset hvis det er rabarber, jordbær eller nye kartofler.

3 fif til en god crumble
✔ Jeg bruger samme basisopskrift, hver gang jeg laver crumble. Det betyder, at du godt kan skifte rabarberen ud mod andre bær eller frugt og stadigvæk få en god crumble.
✔ Brug helt koldt smør. På den måde er det nemmere at smuldre dejen. Bruger du lidt for blødt smør, får du en kage-dej i stedet for en crumble-dej.
✔ Skift evt. mandlerne ud mod valnødder eller hasselnødder. Det smager også dejligt.

Andre gode opskrifter med rabarber:
Vegansk og glutenfri rabarbercrumble
Mini-rabarbertærter med butterdej
Bagte rabarber med kardemommefløde
Rabarbertærte
Rabarberis
 

Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen

Klassisk rabarbercrumble

Print Recipe
Serves: 1 kage Cooking Time: 1 time

Ingredients

 • 150 g smør
 • 2 dl mel
 • 1 dl havregryn
 • 1,25 dl sukker
 • 250 g rabarber
 • 1 nip vaniljepulver
 • 0,5 dl mandler

Instructions

1

Skær smørret i mindre stykker.

2

Bland mel, havregryn, 1 dl sukker og smør. Smuldr sammen med fingrene.

3

Fordel halvdelen af smuldrene i bunden af en tærteform, 25-30 cm i diameter.

4

Bag ved 200 grader i 8 minutter.

5

Skyl rabarberen og fjern top og bund. Skær i 0,5-1 cm tykke stykker.

6

Bland rabarber, 0, 25 dl sukker og vaniljepulver.

7

Hak mandlerne.

8

Fordel rabarberne i formen.

9

Fordel resten af dejen og mandlerne på toppen.

10

Bag cirka 20 minutter ved 200 grader. Kagen skal blive gylden i farven.

Måske er det her også noget for dig?

25 Kommentarer

 • Svar
  Ada
  16. juli 2018 at 14:19

  mega fed hjemmeside. jeg syndes det er fedt at du viser hvad man skal trin til trindet går det meget nemere at lave den. har lavet 5 forskælige slags af dine kager til min mormors sølv bryllerp det var et mega hit og alle spurgte om opskriften
  kh Ada 10år

  • Svar
   Linn
   16. juli 2018 at 22:45

   Hej Ada. Tak 🙂 Hvor hyggeligt at du har brugt opskrifterne til din mormors sølvbryllup! Det bliver jeg glad for at høre – hvor er du cool! Kh. Linn

 • Svar
  Sandra Skov
  11. juli 2018 at 21:17

  Kan jeg bruge rabarber som har været frosne? Eller bliver det for vandet?
  Vh Sandra

  • Svar
   Linn
   11. juli 2018 at 22:04

   Det tror jeg sagtens! Vend dem evt. med 1 spsk kartoffelmel – det plejer jeg at gøre, hvis jeg bruger mere “fugtige” bær i en crumble.

 • Svar
  Lars Peter Abildgaard
  16. juni 2018 at 11:23

  Et hår i suppen, det er i foden af rabarberstilken det bedste smag sidder og den skærer du bort. Ellers tak for opskriften.

  • Svar
   Linn
   16. juni 2018 at 12:56

   Tak for tippet!

 • Svar
  Maria Vinther
  1. juni 2018 at 17:32

  Hej Linn
  Ihh det ser godt ud elsker rabarber
  Hvis man vil lave den dagen før kan den så komme i køleskabet eller hvordan?
  Mvh Maria

  • Svar
   Linn
   1. juni 2018 at 18:07

   Hej Maria. Jeg kommer den faktisk ikke i køleskab over natten, men lader den bare stå pakket ind på køkkenbænken. Det plejer at gå helt fint. Men vil du, kan du sagtens komme den i køleskabet. Så fald skal du bare huske at tage den ud af køleskabet lidt inden, den skal serveres, så den ikke er for kold. God fornøjelse! Kh. Linn

 • Svar
  Anja
  10. maj 2018 at 13:03

  Virkelig lækker og god opskrift Jeg er bestemt ingen ørn i et køkken, men det her fungerer

  • Svar
   Linn
   10. maj 2018 at 14:46

   Dejligt at høre Anja! Tak for ros.

 • Svar
  Sandra Korshøj
  18. april 2018 at 9:20

  Jeg er nødt til at fortælle, at jeg elsker din hjemmeside! Den er så mega overskuelig – virkelig for dummies.
  Kæmpe fan og fem stjerner ud af fem mulige herfra!

  • Svar
   Linn
   18. april 2018 at 14:57

   Sandra – jeg bliver så glad for din kommentar! TAK! Det er så dejligt at høre, du kan lide indholdet og måden, jeg laver det på 🙂

 • Svar
  Britta Haghbin
  27. juli 2017 at 14:59

  Hej, dejlig opskrift! Jeg tror, der har sneget sig en lille “tusse” ind – der står rabarber to gange, den sidste gang er det 0,5 dl…..men jeg tror, du mener mandler : )

  • Svar
   Linn
   27. juli 2017 at 18:00

   Du har helt ret – godt, at der er nogen, der er opmærksom, når jeg tydeligvis ikke er det! Tak for hjælpen, jeg har rettet det nu 🙂

 • Svar
  Sekretæren
  14. juli 2017 at 15:07

  Jeg synes også det spændende med dej både øverst og nederst, så det må prøves. Også dejligt med en opskrift, hvor der kun skal bruges 250 g rabarber, da jeg ikke er sikker på, at jeg har så mange modne tilbage 🙂
  Min eneste anke er, at der ikke er mulighed for at printe opskriften ud. Det er desværre blevet mere reglen end undtagelsen på disse opskrifter på nettet. Jeg kan altså bedst lide at have den på et stykke papir.

  • Svar
   Linn
   14. juli 2017 at 16:14

   Jeg håber, du har nok rabarber tilbage til at prøve kagen!

   Jeg har lige lagt til en mulighed for dig at printe opskriften ud. Det er en funktion, jeg arbejder på at få ind på alle opskrifter på bloggen, men jeg har 700 opskrifter i mit arkiv, så det går desværre lidt langsomt med at få en “printer”-version på alle opskrifterne. Men nu har du muligheden at printe den her ud i hvert fald 🙂

 • Svar
  Malene
  9. juli 2017 at 20:07

  Jeg vil også gerne lige rose dit setup. Jeg faldt lige over din blog, og det er bestemt ikke sidste gang jeg kigger forbi 🙂 Vil forsøge mig med opskriften her, i næste weekend 🙂

  • Svar
   Linn
   10. juli 2017 at 21:28

   Tak Malene! Jeg bliver så glad for at høre, du kan lide min stil herinde 🙂

 • Svar
  Kirsten J
  29. juni 2017 at 12:50

  Hej Linn, Hvor er det en dejlig måde du viser os opskriften på .. dejlig overskuelig og kagen smager virkelig skønt tak

  • Svar
   Linn
   30. juni 2017 at 10:21

   Tak – dejligt at høre, du kan lide mit setup. Og kagen! 🙂

 • Svar
  Jan
  17. juni 2017 at 18:53

  Fantastisk opskrift!

 • Svar
  Ida Opstrup
  1. juni 2017 at 16:43

  Hvor mange personer er kagen til?

  • Svar
   Linn
   1. juni 2017 at 16:46

   Det afhænger lidt, af hvor store stykker man tager. Men cirka 8 personer.

 • Svar
  Amalie Poulsen
  5. maj 2017 at 13:59

  Nyt for mig at putte dej i bunden! Det har jeg aldrig set før, men det skal da prøves.
  Jeg er en af dem, der synes, at dejen er det bedste 🙂

  • Svar
   Linn
   7. maj 2017 at 18:39

   Jeg lover – det er et hit! 🙂

  Skriv en kommentar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.