Søde tilbehør

Opskrift: Pandekager med havtornsirup og ristede mandler

Opskrift: Pandekager med havtornsirup | Frk. Kræsen

Åh, de seneste dage i sommerhus har været fantastiske! Da august startede med skyer på himlen og lavere temperatur igen, var jeg bange for, at efteråret ville begynde i samme sekund, jeg var tilbage på arbejde og satte mig ved computeren igen. Men efter fire solskinsdage i sommerhus ved Vesterhavet, er jeg klar.

Det her var anden gang som M og jeg lånte sommerhuset i Nordjylland af en venindes familie. Det lille hus har næsten ikke nogle naboer, der er intet net på telefonen, der er en bruser udenfor og så ligner hele stedet noget, der lige så godt kunne komme direkte fra en Wes Anderson-film. Og så bliver det altså næsten ikke bedre i min verden.

Jeg tror, vi var heldige med vejret. Fra af vi kom, til at vi tog hjem, var der solskin, og jeg har brugt ualmindeligt mange timer i bikini på terrassen sammen med en kop kaffe og Elena Ferrantes geniale veninde (har I forresten læst bogen, og hvad synes I? Jeg kan ikke helt beslutte mig, hvad jeg synes om den endnu). Da jeg ikke har nydt solen, har jeg grillet på stranden, hoppet rundt i bølgerne i havet eller gået på jagt efter spiselige ting i naturen. Vores veninde havde tegnet et lille kort til os, så det lykkedes os både at finde blåbær, kantareller og havtorn.

Majoriteten af havtornen tog vi med tilbage til København, men jeg brugte også en håndfuld til at lave havtornsirup. Jeg serverede den sammen med hjemmebagte pandekager, ristede mandler og kaffe. Det var et hit, så jeg tror snart, jeg laver en flaske mere, så jeg også kan få en smule sommerhus-feeling herhjemme.

Opskrift: Pandekager med havtornsirup og ristede mandler

Pandekager (se opskrift længere ned)
Havtornsirup (se opskrift længere ned)
Mandler

Forbered pandekager og havtornsirup. Hak mandlerne groft og rist i en tør pande. Fold pandekagerne til trekanter. Top med sirup og mandler.

Opskrift: Havtornsirup (cirka 1 dl)

1 dl havtorn
0,75 dl sukker
2 appelsiner

Kom havtorn, saften fra to appelsiner og sukker i en lille gryde. Lad simre på middelvarme i 5-7 minutter, så at blandingen bliver tykkere. Jo længere den simrer, jo tykkere bliver den.

Jeg serverer siruppen med havtornen i, men du kan selvfølgelig også si dem fra til sidst.

Opskrift: Pandekager (cirka 10 st.)

3 dl mel
0,5 tsk. salt
0,5 tsk. kardemomme
6 dl mælk
3 æg
50 g smør

Kom mel, salt og kardemomme i en skål. Hæld halvdelen af mælken i og pisk dejen sammen. Kom resten af mælken og æg i skålen. Pisk sammen.

Smelt halvdelen af smørret i en pande. Kom det i dejen. Kom dej i panden og steg pandekagerne på begge sider. Brug evt. mere smør, inden du steger hver pandekage, så de ikke sætter sig fast i panden.

Opskrift: Pandekager med havtornsirup | Frk. Kræsen Opskrift: Pandekager med havtornsirup | Frk. Kræsen Opskrift: Pandekager med havtornsirup | Frk. Kræsen Opskrift: Pandekager med havtornsirup | Frk. Kræsen Opskrift: Pandekager med havtornsirup | Frk. Kræsen Opskrift: Pandekager med havtornsirup | Frk. Kræsen Opskrift: Pandekager med havtornsirup | Frk. Kræsen Opskrift: Pandekager med havtornsirup | Frk. Kræsen

Andre opskrifter med havtorn:
Drink med havtorn og ginger beer
Havtorn-curd
Snaps med havtorn og safran
Is med havtorn

Måske er det her også noget for dig?

 • Sissel
  27. september 2017 at 2:03

  Hvor længe kan siruppen holde? Mvh Sissel

  • Linn
   27. september 2017 at 7:13

   Jeg plejer at have den en uge i køleskab. Den kan sikkert holde en del længere, men tør ikke love noget.

 • Kirstine
  31. august 2016 at 10:22

  Hvor ser det godt og hyggeligt ud! 🙂

  • Linn
   31. august 2016 at 12:34

   Det var det bestemt også. Sommerhus og pandekager er altid en god idé 🙂