Juice og smoothies

Opskrift: Hyldeblomstbrus med jordbær

Opskrift: Hyldeblomstbrus | Frk. Kræsen Opskrift: Hyldeblomstbrus | Frk. Kræsen Opskrift: Hyldeblomstbrus | Frk. Kræsen Opskrift: Hyldeblomstbrus | Frk. Kræsen Opskrift: Hyldeblomstbrus | Frk. Kræsen

Når sommeren er her på rigtigt, når man kan gå i kjole flere dage i træk uden at fryse om benene, når solen er oppe næsten hele natten og når jordbærrene smager lige som de skal. Lige da. Mon ikke det er min yndlingstid?

Da jeg var i Sverige i weekenden var skoven fuld af hyldeblomst og vi plukkede flere poser fulde og lavede saftevand. Det måtte komme med på picnic i skoven, og sammen med danskvand og svenske jordbær blev det til den dejligste sommercocktail.

Opskrift: Hyldeblomstbrus

50 hyldeblomster
2 øko-citroner
1,5 kg sukker
1,5 l vand
40 g citronsyre
Danskvand
Friske jordbær

Læg al hyldeblomst i en stor skål eller gryde. Vask og skal citronerne. Læg skalet sammen med hyldeblomsten. Skiv derefter citronerne og læg i skiverne også.

Kog vand. Rør ned sukker. Fjern fra pladen og rør derefter i citronsyre. Hæld over hyldeblomsten og lad stå i køleskab 3-4 dage.

Si saften. Bland med danskvand (cirka 1 del saft og 5 dele vand) og top med jordbær.

Andre opskrifter med hyldeblomst:
Pandekager med hyldeblomst
Snaps med hyldeblomst
Frozen cheesecake med hyldeblomst og jordbær
Is med hyldeblomst

Måske er det her også noget for dig?

 • Martin Jensen
  22. juni 2014 at 18:59

  Det ser super lækkert ud. Vi har desværre ikke fået lavet noget hyldeblomstsaft i år, så er nok nødt til at smutte ned og købe noget saft og danskvand så jeg kan prøve dette.

  • Linn
   23. juni 2014 at 6:36

   Det kan man sagtens – der er jo ikke nogen grund til at gøre det mere besværligt end det behøver være 🙂