Juice og smoothies

Opskrift: Grøn juice med grønkål

Opskrift: Grøn juice

Klik her for hele opskriften

Selvom vi har nået den 6. januar i dag, vil jeg lige skrue tiden tilbage til eftermiddagen den 31. december. M og jeg skulle fejre nytår på restaurant Bæst på Nørrebro, og jeg var taget ned i supermarkedet for at købe ind til dagen efter. Pandekage-ingredienser, bacon, lakrits. Coca cola. M havde spurgt, hvis jeg ville købe en Cocio med til ham, så den røg også ned i kurven. I min supermarked deler de grønne juice hylde med æggene, så når jeg rakte ud efter min øko-pakke, kom jeg til at kigge direkte på en lille grøn flaske med juice.

Jeg havde ikke rigtigt nogle planer på at købe grønkålsjuice, men da jeg kiggede ned i kurven og overvejede, hvad jeg ellers ville konsumere den første dag på det nye år, føltes det ret godt at i hvert fald en ting var en smule grøn. Og hvis jeg drak den, inden jeg spiste noget af alt det andet – ville jeg virkelig have startet 2016 på en gennemtænkt måde.

Lad os hoppe frem i tiden. Til den 1. januar tidligt om eftermiddagen. Ømme fødder efter dans i stiletter og en hals, der føltes som et sandpapir. En lille bitte smule hovedpine. Min blik hoppede mellem sodavandet og juicen i køleskabet, og selvom Coca Colaen råbte mit navn virkelig højt, valgte jeg juicen som det første. Den smagte… sundt. Som en juice med potentiale, hvis man rettede lidt op i ingredienslisten. Der manglede noget. Ingefær! Og mere citron.

Den 2. januar lavede jeg en egen grønkåljuice. Den blev god. Stadigvæk grøn og sund, men også god. Så nu er det ikke kun den 1. januar, der starter med en grønkålsboost. Det føles som den helt rigtige start på året.

Opskrift: Grøn juiceOpskrift: Grøn juiceOpskrift: Grøn juiceOpskrift: Grøn juiceOpskrift: Grøn juiceOpskrift: Grøn juice

Grøn juice med grønkål

Serves: cirka 4 dl juice
Cooking Time: 10 minutter

Ingredients

  • 2 stængler grønkål
  • 1 øko-citron
  • 2 æbler
  • 2 håndfuld spinat
  • 0,5 fennikel
  • 1 cm ingefær

Instructions

1

Skyl ingredienserne og skær i mindre stykker. Fjern skallen på ingefæren.

2

Kør alle ingredienser gennem en juicer.

Måske er det her også noget for dig?