Juice og smoothies

Opskrift: Chai-latte

Opskrift: Hjemmelavet chai latte | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Jeg kan stadigvæk huske den første gang, jeg smagte en kop chai. Jeg boede i Kalmar i Sverige den gang. Læse vist nok første semester på Journalisthøjskolen. Det var en kold og kedelig dag, så mon ikke det var om efteråret? I hvert fald så manglede min veninde Agnes og jeg noget varmt og drikke, så Agnes besluttede, at hun skulle lave chai.

Agnes fandt en fin dåse med pink mønster  frem i sit skab. Chai-pulver. Jeg havde hverken hørt om chai eller smagt det før, men da jeg fik det varme krus i hænderne og kunne dufte alle krydderierne, var jeg umiddelbart solgt. Chai er simpelthen for lækkert!

Efter mit første møde med chailatte, har jeg drukket mange krus. På café og derhjemme. Når jeg ikke har så meget tid (eller energi), køber jeg rismælk i butikken, som jeg varmer sammen med et almindeligt tebrev med chaite. Men når jeg har godt med tid, laver jeg den selv. Min opskrift kommer fra kogebogen Sødt, Sådan! og den er så god, at jeg aldrig prøvet at eksperimentere frem en egen.

Andre opskrifter på varm drikke:
Alkoholfri gløgg med granatæble
Alkoholfri gløgg med tranebær
Ekstra lækker varm kakao

Opskrift: Hjemmelavet chai latte | Frk. KræsenOpskrift: Hjemmelavet chai latte | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet chai latte | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet chai latte | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet chai latte | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet chai latte | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet chai latte | Frk. Kræsen

Hjemmelavet chailatte

Serves: 2 krus
Cooking Time: 40 minutter

Ingredients

 • 3 cm frisk ingefær
 • 10 korn kardemomme
 • 3 nelliker
 • 1 kanelstang
 • 0,5 vaniljestang
 • 1 stjerneanis
 • 1 nip sort peber
 • 1 spsk. sort te
 • 5 dl mælk

Instructions

1

Skræl ingefæren og skær i skiver.

2

Kom ingefær og alle krydderier i en gryde.

3

Hæld over mælk.

4

Varm op og lad simre på lav temperatur i 30 minutter.

5

Si alle krydderier fra.

Måske er det her også noget for dig?

 • Sidsel W.
  12. november 2013 at 18:08

  "lad stå i 30 minutter" skal blandingen så være over varmt blus eller bare trække? Uuuh, skal vidst lave chai i morgen!

  Knus fra Sidsel 🙂

  • Linn
   13. november 2013 at 8:30

   Den skal stå på et varmt blus, men ikke så varmt at det koger. Du skal ligesom holde den på varme, men lige under kogepunkten-agtigt. Giver det mening? 🙂

 • Tina Fischer
  7. november 2013 at 19:31

  Ser lækkert ud. Kunne være dejlig på en våd og kold dag.
  Hilsen Tina

  • Linn
   10. november 2013 at 12:53

   Det er nemlig lige det – når det er lidt koldt udenfor må man godt drikke ekstra meget af gode ting!