Annonce/ Grillet/ Måltider

Opskrift: Grillspyd med kylling (Annonce)

Opskrift: Grillspyd med kylling | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

52,3 kvadratmeter. Tallet lyser til mig på telefonskærmen, da jeg sidder i baggården og venter på, at grillen skal blive varm, så mine grillspyd kan komme på. Imens jeg venter, har jeg klikket mig ind på DR’s hjemmeside. På en artikelserie om at leve bæredygtigt.

I artiklen fortæller Marie og Majurran, at de bor på 30 kvadratmeter sammen med deres to børn.

Normalt er der 52,3 kvadratmeter per person i snit i Danmark, men de nøjes med 7,5. Først tænker jeg, at 52,3 lyder af meget. Men da jeg deler vores 105 kvadratmeter med to, går det op for mig, at jeg er mere gennemsnitlig, end jeg troede.

Fælles for alle i DR’s artikelserie om at leve minimalistisk er, at de vil være mere bæredygtige. Og selv om jeg ikke har tænkt mig at opgive vores lejlighed for en mindre model, kan jeg nikke genkendende til lysten om at være mere bevidst om, hvordan jeg forbruger.

I morgen tager jeg på ferie. Det er et bevidst valg, at vi starter ferien med at flyve til Prag. Det handler om tid, selv om det er skidt for klimaet. Men det er også et bevidst valg, at vi tager toget resten af turen. For oplevelsens skyld, men også for klimaet. Det er bedre, det er jeg bevidst om.

Størstedelen af året tager jeg lange brusebade. Kolde om sommeren, varme om vinteren. Jeg bruger alt for meget vand. Til gengæld stikker jeg næsen i alt mit tøj, inden jeg kommer det i vaskekurven. Hænger det i vinduet og lufter det, så jeg slipper for at bruge vaskemaskinen og mere vand end nødvendigt.

Det er også et bevidst valg, at kyllingen på mit grillspyd i den her opskrift er økologisk. Jeg kan lide, at øko-kyllinger har mere plads, længere liv og spiser økologisk foder. At der er meget strenge regler for brug af medicin til økologiske dyr, og at der ikke må bruges kunstige bekæmpelsesmidler, når deres foder dyrkes.

Der er mange måder at være mere bevidst på. At altid tage toget er en måde. At købe økologi er en anden. At bytte 52,3 kvadratmeter til 7,5 en tredje. Og den ene er ikke nødvendigvis bedre end den anden. Men lige nu vælger jeg øko-kylling – og bliver i min lejlighed.

3 fif til gode grillspyd med kylling
✔ Jeg lægger altid mine grillpinde i koldt vand, inden jeg bruger dem. På den måde går de ikke så nemt i stykker, når de kommer på den varme grill.
✔ Du kan komme alle mulige slags grøntsager på dine spyd. Bare tænk på, at kylling skal være gennemstegt og derfor tager lidt tid at grille. Sætter du for bløde grøntsager på samme spyd, kan det være, de er færdige alt for hurtigt.
✔ Kyllingen skal marineres mindst to timer, men gerne længere. Kan du forberede den allerede dagen før, bliver det ekstra lækkert.

Opskrift: Grillspyd med kylling | Frk. Kræsen Opskrift: Grillspyd med kylling | Frk. Kræsen Opskrift: Grillspyd med kylling | Frk. Kræsen Opskrift: Grillspyd med kylling | Frk. Kræsen

Grillspyd med kylling

Serves: 2 personer
Cooking Time: 1 time + marinering i køleskabet

Ingredients

  • 250 gram økologisk kyllingebryst
  • 2 spsk. olie
  • 1 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. brun farin
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 nip peber
  • 1 squash
  • 1 økologisk citron
  • 5 rødløg

Instructions

1

Skær kyllingen i store tern.

2

Hak chili og hvidløg fint.

3

Bland olie, chili, hvidløg, brun farin, salt og peber til en marinade.

4

Vend sammen kyllingen og marinaden. Læg på køl i 2-24 timer.

5

Skær squashen i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern eller en kartoffelskræller, så at skiverne bliver ekstra tynde.

6

Skær rødløget i halve eller kvarte.

7

Skær citronen i tykke skiver.

8

Kom kylling, sammenfoldet squash, rødløg og citron på grillspydene.

9

Tænd op i grillen. Grill spydene på alle sider, så de bliver gennemstegt.

Andre opskrifter med kylling:
Kyllingesalat med kartofler og jordbær
Chicken nuggets
Hønsesalat
Kyllingeburger
Kyllingefrikadeller

Det her indlæg er lavet i samarbejde med Landbrug & Fødevarer.

Måske er det her også noget for dig?