Måltider

Opskrift: Tærte med chorizo og broccoli

Opskrift: Tærte med chorizo og broccoli | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Det her efterår har jeg bestemt mig for at prøve at lave madplaner. Jeg var rigtigt dygtig til det, da jeg læste på Journalisthøjskolen i Sverige, for der var der 10 minutter cykeltur for at komme i supermarkedet. En cykeltur jeg slet ikke havde lyst at gøre mere end maks to gange i ugen. Siden jeg flyttede til Danmark (aka. landet hvor man altid kan finde en Netto indenfor 200 meter) forsvandt alle mine madplaner.

Men nu har jeg altså besluttet mig for at blive bedre til det. Jeg startede ugen der gik med en dejlig pasta med chorizo, svampe og soltørrede tomater. Da jeg nåede torsdag, havde jeg både chorizo og soltørrede tomater tilbage, og sammen med lidt andre ting i køleskabet, kunne jeg lave den her tærte. Opskriften er beregnet til en person (selvom jeg spiste den over to dage), så bruger du normalstor tærteform, skal du tredoble alle ingredienser.

Tærtedejen er lavet efter den HER opskrift (dog brugte jeg kun 1/3 af den).

Andre opskrifter på tærte
Tærte med kantareller og bacon
Tærte med laks og spinat
Tærte med karamelliserede rødløg og gedeost

Opskrift: Tærte med chorizo og broccoli | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med chorizo og broccoli | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med chorizo og broccoli | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med chorizo og broccoli | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med chorizo og broccoli | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med chorizo og broccoli | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med chorizo og broccoli | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med chorizo og broccoli | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med chorizo og broccoli | Frk. Kræsen Opskrift: Tærte med chorizo og broccoli | Frk. Kræsen

Tærte med chorizo og broccoli

Serves: 1 LILLE tærte
Cooking Time: 1 time

Ingredients

 • 1/3 tærtedej (opskrift på tærtedej her)
 • 10 skiver chorizo
 • 5 små stykker broccoli
 • 5 stykker soltørret tomat
 • 1 æg
 • 0,5 dl madfløde
 • 0,5 dl mælk
 • 0,5 dl reven ost
 • Salt og peber

Instructions

1

Tryk ud tærtedejen i en form. Min form til den her tærte er kun 15 cm i diameter. Har du en "normalstor" tærteform så 3-doble opskriften.

2

Sæt formen i køleskab i 30 minutter.

3

Prik dejen med en gaffel. Bag i 8 minutter ved 225 grader.

4

Skiv chorizoen. Du kan evt. svits den hurtigt på panden.

5

Del broccolien. Hæld kogende vand over den.

6

Læg chorizo, broccoli og hakkede soltørrede tomater i tærteformen.

7

Pisk sammen æg, mælk og madfløde.

8

Kom reven ost, salt og peber i. Pisk sammen.

9

Hæld blandingen over tærten.

10

Bag i ovnen i 20-30 minutter ved 225 grader.

Måske er det her også noget for dig?

 • Aja Mikkelsen
  22. september 2017 at 15:32

  Hej 🙂
  Vil du opdatere denne opskrift?
  Vil helt vildt gerne lave denne tærte, men det er lidt svært uden ingredienserne 😉
  Venlig hilsen Aja

  • Linn
   22. september 2017 at 15:49

   Det kan du tro! Det skulle gerne være fikset nu 🙂

 • Recipes Gawker
  6. september 2013 at 19:00

  Hello,

  We showcase Mouthwatering Collection of World's Best Recipes to our readers daily and would like to invite you to join our food community and let you to feature your best recipes on our website.
  Want to know more? Please Visit http://recipesgawker.com/

  Regards
  Recipes Gawker Team

 • Malene H
  26. august 2013 at 13:00

  Samme som Elin. Jeg laver også planer, men altid dejligt med inspiration fra andre 🙂

  Ved ikke lige hvordan dit budget ser ud, men måske du kunne lave et tema hver uge? Mexikansk uge, spare-uge, luksus-uge osv…. eller sådan 🙂 Det kunne da være sjovt at se hvad du fandt på!

  • Linn
   26. august 2013 at 15:17

   God idé, det ser jeg lige hvis jeg kan gøre en gang i mellem!

 • Cecilie L.
  26. august 2013 at 10:58

  Vi laver ikke madplaner i øjeblikket, men gør os meget i at lave mad til to-tre dage ad gangen… Det giver altså to dage uden madlavning, indkøb, opfindsomhed… Og meget mindre opvask! Ret smart i en børnefamilie 🙂

  • Linn
   26. august 2013 at 15:17

   Jeg vil bestemt sige at det skulle være smart i de fleste familjer, med eller uden børn 🙂

 • Elin Støttrup
  25. august 2013 at 18:28

  Ja, jeg laver madplan hver uge. Du må meget gerne dele din plan på bloggen, det er altid dejligt med inspiration.

  • Linn
   26. august 2013 at 15:17

   Åh, hver uge – hvor dygtigt. Jeg håber at jeg også kan få det op at køre lige så godt…