Måltider

Opskrift: Kødboller i tomatsovs

Opskrift: Kødboller i tomatsovs | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

I dag går jeg all in på Lady og Vagabonden-mad her på bloggen. Dagens ret er nemlig kødboller i tomatsovs med spaghetti. Bliver det overhoved mere romantisk? Nok ikke.

Noget andet, der er ret romantisk, er at jeg skal lave en egen morgenmadsskål til M. Jeg er nemlig begyndt til keramik. Om lidt regner jeg med, at hele køkkenet er fuldt af hjemmelavede skåle og kaffekopper. Og da jeg spurgte M, hvad han ønsker sig, var svaret en yoghurt-og-müsli-skål.

Sidste år besluttede jeg mig for, at jeg havde brug for en hobby. Eller. For at være helt tydelig: Jeg havde brug for en ny hobby, der ikke har noget med mit arbejde at gøre. For efter at mad, fotografering og blog blev mit job for fire år siden, har jeg manglet en hobby.

Mit første bud var at begynde til italiensk. Så to semestre brugte jeg hver onsdag aften i et koldt klasseværelse på Frederiksberg sammen med nogle søde pensionister, der også havde lyst til at lære sig bestille pasta og cappuccino på italiensk. Jeg var på vej at falde i søvn hver gang og lavede alle mine lektier en halv time inden, jeg skulle ud af døren.

Efter et års undervisning besluttede jeg mig for, at italiensk nok ikke var den perfekte hobby for mig. I et forsøg på at finde en ny, lidt mere praktisk hobby, læste jeg hele AOF og FOF’s program igennem. Og da jeg fandt beskrivelsen til et kursus i keramik, skyndede jeg mig at melde mig til.

Mit kursus begyndte for en måned siden. Jeg er allerede overbevidst om, at jeg fundet en ny yndlingshobby! I samme sekund som jeg sætter mig med min klump ler, forsvinder resten af verden væk. I tre timer tænker jeg ikke på andet end ler, gipsforme, pladeteknik og farveglasur. Mit Pinterest-board med keramik vokser non-stop og jeg glæder mig til næste gang. Hver gang.

Indtil videre har jeg begyndt på en lille skål og to kaffekopper. Alt er blevet lidt pænere, end jeg turde håbes på. Så det kan være, jeg kan servere kødboller i tomatsovs på en hjemmelavet tallerken næste gang. Det ville da være ret vildt!

3 fif til kødboller i tomatsovs
✔ Jeg plejer at bage mine kødboller i ovnen, inden jeg steger dem på panden. Foretrækker du at koge dem i en stor gryde med vand, virker det selvfølgelig lige så godt. Du kan vælge den metode, du bedst kan lide.
✔ Kan du lide stærk mad, kan du sagtens bruge 0,5 tsk. cayennepeber i tomatsovsen. Har du det stramt med stærk mad, kan det være, du skal nøjes med et nip.
✔ Har du gamle cherrytomater eller et halvt glas soltørrede tomater i køleskabet, det venter på at blive brugt? Du kan sagtens smide det ned i tomatsovsen, så den får endnu mere smag.

Opskrift: Kødboller i tomatsovs | Frk. KræsenOpskrift: Kødboller i tomatsovs | Frk. KræsenOpskrift: Kødboller i tomatsovs | Frk. KræsenOpskrift: Kødboller i tomatsovs | Frk. KræsenOpskrift: Kødboller i tomatsovs | Frk. Kræsen

Kødboller i tomatsovs med spaghetti

Serves: 4 personer
Cooking Time: 45 minutter

Ingredients

 • 400 g oksefars
 • 2 spsk. salt
 • 1 tsk. peber
 • 1 rødløg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 bundt basilikum
 • 1 dl mælk
 • 0,5 dl rasp
 • 1 æg
 • 1 spsk. olie
 • 1 dåse flåede tomater
 • 1 glas rød pesto (140 g)
 • 2 spsk. tomatpure
 • 1 spsk. balsamico
 • 0,5 tsk. paprika
 • 0,25-0,5 tsk. cayennepeber

Instructions

1

Bland mælk og rasp. Lad stå i 5 minutter.

2

Kom oksefarsen i en skål. Rør sej med 1 spsk. salt og 0,5 tsk. peber.

3

Riv rødløg og hvidløg. Hak basilikum fint. Kom i skålen.

4

Vend mælk-rasp-blandingen og æg i skålen. Bland forsigtigt sammen.

5

Rul frikadeller og læg på en bageplade.

6

Bag frikadellerne i ovnen i 5 minutter ved 250 grader. Vend dem med hjælp af to skeer og bag yderligere 5 minutter.

7

Steg frikadellerne i olie, så de får en pæn og gylden farve.

8

Kom tomatpuré, flåede tomater, rød pesto, 1 spsk. salt, 0,5 tsk. peber, paprika, cayennepeber og balsamico i en gryde.

9

Lad sovsen simre ved middelvarme i 15 minutter.

10

Blend sovsen. Smag til.

11

Vend frikadellerne i sovsen. Server med spaghetti og parmesan.

Andre opskrifter på kødboller og frikadeller:
Græske frikadeller
Kyllingefrikadeller
Boller i karry
Svenske kødboller

Måske er det her også noget for dig?