Måltider/ Vegetarisk

Opskrift: Nem og lækker tærte med spinat

Opskrift: Spinattærte | Frk. Kræsen Opskrift: Spinattærte | Frk. Kræsen Opskrift: Spinattærte | Frk. Kræsen Opskrift: Spinattærte | Frk. Kræsen Opskrift: Spinattærte | Frk. Kræsen Opskrift: Spinattærte | Frk. Kræsen Opskrift: Spinattærte | Frk. Kræsen Opskrift: Spinattærte | Frk. Kræsen

Sidste weekend inviterede jeg en omgang gode venner over på vin og tapas. Det skulle ikke kun stå små retter på bordet, så derfor besluttede jeg mig for at både bage en ostetærte og en tærte med spinat.

Selvom alle gæster forsikrede mig om at maden var lækker, lykkedes de ikke spise al spinattærte op. Således har jeg haft fuldstændigt det samme med i min madpakke de sidste tre dage: Hjemmebagt spinattærte med salat.

Jeg spiser helst den her spinattærte varm, men hvis du ikke er tæt på en mikro, vil jeg også meddele, at den smager ret fremragende kold.

Tærte med spinat og ost

Serves: 1 tærte

Ingredients

 • 1 omgang tærtedej (se opskrift her)
 • 300 g frossen hakket spinat
 • 125 g ost (gerne med lidt smag)
 • 3 æg
 • 3 dl mælk
 • salt og peber

Instructions

1

Lav tærtedejen.

2

Tryk den ud i en form (cirka 21 cm) og sæt i køleskabet i 30 minutter.

3

Prik den med en gaffel og bag ved 175 grader i 8 minutter.

4

Tør spinaten op og steg i en pande i lidt smør, indtil vandet er væk.

5

Fordel spinaten i formen.

6

Fordel osten på toppen.

7

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen og hæld over.

8

Bag i midten af ovnen i cirka 40 minutter ved 175-200 grader.

Andre gode opskrifter på tærte:
Broccolitærte med fetaost
Tærte med chorizo og broccoli
Tærte med laks og spinat
Tærte med karamellieserede løg
Tærte med bacon og kantareller
Tærte med kylling, tomat og fetaost

Måske er det her også noget for dig?

 • Sofia
  18. juni 2019 at 15:59

  Dejlig Spinat Tærte, tak for opskriften 🙂

  • Linn
   1. juli 2019 at 9:12

   Dejligt at høre, at du kan lide opskriften 🙂

 • Monica
  23. april 2019 at 18:59

  Tak for opskriften.. kender dejen opskrift fra mit hjemmeland.. i din opskrift har bare kom røg laks og rejer i .. smager vidunderlig

  • Linn
   24. april 2019 at 9:00

   Dejligt at du kan lide den!

 • Betina
  20. oktober 2018 at 22:38

  Brug helbladet spinat. Så kan den genopvarmes uden ondt i maven

 • Michella
  18. juli 2018 at 15:17

  Hvilken ost har du brugt i din tærte? 🙂

  • Linn
   18. juli 2018 at 15:23

   Lige i den her tror jeg, jeg har købt reven gouda-ost. Nogle gange køber jeg færdigreven ost, men lige så mange gange river jeg bare den “rigtige” ost, jeg har hjemme (den har tit mere smag, end dem jeg kan finde på pose i butikken). Så jeg synes, du skal vælge en, du kan lide – det er ikke så vigtigt hvilken 🙂

 • Anne -Marie Kofod-Jensen
  9. marts 2018 at 14:10

  Havde en rest frossen spinat og havde ikke rigtig nogen idé om hvad jeg skulle lave med den – fandt så denne opskrift og vupti meget nem at lave og smagte supersonligt godt tilføjede en rest kylling skåret fint ud.
  Så mange tak for mad

  • Linn
   9. marts 2018 at 14:15

   Hvor dejligt at høre! Fedt at du fik en lækker tærte ud af det 🙂

 • Knud
  29. oktober 2017 at 8:24

  Hej Linn.
  Det er godt nok en fin blog du har. Lækre billeder og kort og prævis tekst. Det gør det nemt at lave maden. Jeg har diabetes 2. Så jeg har ændret lidt på opskriften da jeg gerne skal ha godt med kostfibre ind og et minimum indtag af fedt fra ko. Så min opskrift med inspiration fra din opskrift ser sådan her ud:

  125 g hvedemel økologisk
  125 g grahamsmel økologisk ( det giver 125 gram kostfibre:):) meget meget fint)
  140 gram AMA margarine ( det giver mindre kofedt )
  lidt salt
  lidt vand

  Fyld
  spinat
  tun fra dåse
  lidt kapers
  lidt oliven
  og det er ren fryd da det smager godt sammen med spinat og æg og den grove grahamsmel
  ost har jeg ikke i men hytteost, pukost eller feta vil være og græsk youghurt tror jeg da:) så det skal prøves af
  og så bruger jeg skummetmælk
  og spinaten steger jeg forsigtigt i flydende AMA eller Becel.
  og så er der de tre æg lidt salt og peber og chili i
  til sidst lidt frisk timian, da det smager fantastisk og dufter himmelsk.

  Er du interesseret i at udvikle opskrifter der er gode for folk med Diabetes?

  Med venlig hilsen
  Knud

  • Linn
   29. oktober 2017 at 11:04

   Hej Knud. Tusind tak for tippet – og fedt at du har mod på at videreudvikle på mine opskrifter! Det synes jeg er meget cool 🙂 Bh. Linn

 • Colorful Fun Living
  17. april 2014 at 22:40

  Jeg har aldrig overvejet at man kan varme frossen spinat op på en pande, så tak for tip, jeg plejer altid at droppe at lave noget med spinat hvis den frosne spinat ikke er taget op af fryseren i god tid 😉 Du må altså prøve at smage denne tærte (http://colorfulfunliving.blogspot.dk/2013/08/yndlings-feta-spinat-trte.html) en dag, den er virkelig lækker, den salte feta er perfekt i en spinattærte! Kan virkelig anbefales!!

  • Linn
   18. april 2014 at 8:08

   Det var da så lidt, glad for at kunne hjælpe 😉

   Og hvor ser den tærte god ud! Den husker jeg næste gang jeg er gået kold, og ikke ved hvad jeg skal lave!

 • SigneFejrskov
  8. april 2014 at 13:54

  Lige som jeg står og skal bruge en ide til brug af spinat kommer du med en. Tak 🙂
  Tænker at den også vil være lækker med laks 😉

 • Signe
  6. april 2014 at 19:14

  Hvor ser det bare godt ud, elsker tærte! 😀

  • Linn
   7. april 2014 at 9:21

   Også mig! Det er både nemt og godt, så en perfekt kombination 🙂

 • Malene H
  6. april 2014 at 13:46

  NAM! Den vil jeg prøve i den kommende uge 🙂 Mon man kan tilføje noget kød – eventuelt i form af skinketern eller sådan? Tvivler nemlig på at manden herhjemme godtager en "ren-grøntsager" tærte 😀

  • Linn
   7. april 2014 at 9:21

   Det kan man sagtens. Du kan f. eks. bruge skinketern som du selv siger, eller måske tynde skriver af stegt chorizo, så får det ekstra meget smag. Jeg serverede den blandt andet med parmaskinke ved siden af.