Toplister

5 opskrifter med grønkål

Opskrift: 5 retter med grønkål | Frk. Kræsen

For et styk tid siden faldt jeg over et billede på Instagram. Det var et kort citat, men det var så godt, at jeg var nødt til at screenshoote det til min telefon. Der stod “This kale salad tastes like I rather be fat”.

Det er kun ni ord, men det sammenfatter egentlig min holdning til mad ret godt. Misforstå mig rigtigt – jeg kan godt lide kål. Åbne mit køleskab fra oktober-april, og jeg lover, der ligger mindst et kålhoved. Server mig et styk stegt spidskål med brunet smør, og jeg ville sige nej til en bøf. Men. Hvor har jeg også bare spist kedelige kålretter alt for mange gange!

De kedelige kålversioner der har landet på min tallerken har alle sammen haft en ting til fælles: Den der har lavet dem har prioriteret sundhed fremfor smag. Jeg prædiker ikke, at al mad skal være smurt ind i fløde, sukker og hvedemel. Men i 99% af alle tilfælde forstår jeg ikke, hvordan man kan skubbe smag ned fra førstepladsen til fordel for at noget skal være “sundt”.

I weekenden læste jeg en artikel i Berlingske, hvor overskriften konstaterede, at “Danskerne er blevet et sundheds­hysterisk folkefærd”. Jeg har hørt flere, der synes, teksten var unuanceret. Selv står jeg på sidelinjen og hepper. Tænker “endelig!” når aviserne ikke bare køber diverse madskribenters hyldest til chiafrø, superfoods og boghvede uden spørgsmålstegn. For hvad sker der for, at vi så gerne vil være sunde, at vi glemmer, at smage på maden vi laver? Det synes jeg i hvert fald er usundt.

Jeg har taget på tur i arkiverne her på bloggen og fundet fem opskrifter med grønkål. Jeg tænker ikke sige noget om, hvis de er sunde – men de smager alle sammen virkelig godt!

Opskrift: Salat med grønkål og appelsin

Grønkålsalat med appelsin og granatæble

En nem og god salat med grønkål, appelsin og granatæble, som du både kan spise som en lille ekstra salat eller som en egen ret sammen med f.eks kød eller fisk.

Opskrift: Grønkålschips

Grønkålschips

Grønkålschips er måske den bedste måde at få brugt sin “left over”-kål på. Det tager ikke så lang tid at lave og smager dejligt.

Opskrift: Grønkålsalat med æbler

Grønkålssalat med æble og rødbede

Den her grønkålsalat med æble og rødbede smager friskt og godt. Perfekt som “side dish”.

Opskrift: Grøn juice

Juice med grønkål, æble og fennikel

En syrlig og god juice, som passer perfekt til morgenmad, pandekager eller i madpakken, når du har brug for lidt ekstra energi.

Froken-Kraesen-Opskrift-Grontkaalsalat-med-rodfrugter-8

Grønkålsalat med bagte rodfrugter

En mættende og god salat, som både passer for sig selv eller som tilbehør. Her er både bagte rodfrugter og feta på toppen.

Måske er det her også noget for dig?

 • Marina
  29. november 2016 at 22:24

  Jeg er SÅ enig. Man skal spise til både humør og helbred ellers går det galt. Faktisk vil jeg sige at de mest kræsne børn jeg har mødt har det til fælles at deres mødre helt har glemt at mad også skal være en glæde og ikke bare være slankene/et helse projekt.

  • Linn
   1. december 2016 at 9:21

   Det lyder til, vi tænker fuldstændigt ens! 🙂