Tilbehør

Opskrift: Grønkålschips

Opskrift: Grønkålschips

Klik her for hele opskriften

Hvis jeg tænker tilbage til den gang, jeg stadigvæk boede hjemme hos mine forældre, kan jeg næsten ikke huske, at vi nogensinde spist kål. Eller, der findes et enkelt eksempel. Da jeg var ni, lavede min far en gang rosenkål. Jeg husker, hvordan han simpelthen bare klippede et hul i posen, vendte den på hovedet ned i en gryde med kogende vand, lad det koge, indtil de virkede bløde (eller måske bare indtil sportudsendelsen på TV var færdig) og derefter serverede det til aftensmad. Det smagte forfærdeligt, og da min mor kom hjem fra sit møde den aften, grinte hun non-stop i fem minutter, inden hun fortalte os, at rosenkål skal renses, saltes og absolut ikke koge en hel sportsudsendelse, inden de spises. Efter den lille incident er det taget lang tid, inden kålen igen kom på bordet i vores familie.

Rosenkål er og bliver nok aldrig vores yndlingskål, men jeg har langsomt introduceret mine forældre til mere og mere grønkål. I min optik er grønkål og spidskål gode “begynder-kål”. De er ret nemme at tilberede, og smagen er ikke så besk, som ved nogen kål. Og så har grønkål en stor fordel, som virkelig var et overbevisende argument i mine forældres verden: Det kan blive til chips!

Left over-kål kan nemlig trylles om til lækre og sprøde chips, og så smager det pludseligt af noget helt andet end klassisk kål. Alt man skal lave er at bruge lidt olie og salt, og så har man chips efter en tur i ovnen. Jeg serverede det til mine forældre for et par uger siden, og bagefter spurgte min mor om opskriften. Win!

4 tips til grønkålschips
✔ Sørg altid for at fjerne stilken i midten. Den er så tyk, så derfor bliver den aldrig helt sprød.
✔ Brug ikke for meget salt – man kan smage det virkelig hurtigt.
✔ Husk at tjekke dine grønkålschips et par gange. Det kan være, din ovn ikke varmer helt jævnt, og at du skal rykke lidt rundt på dem et par gange.
✔ Opbevar dine chips i en lufttæt beholder, hvis du ikke kan spise dem samme dag. Ellers bliver de bløde og kedelige.

Andre opskrifter med grønkål
Grønkålsalat med bagte rodfrugter
Juice med grønkål
Salat med grønkål og appelsiner
Grønkålsalat med æble og rødbeder

Opskrift: Grønkålschips Opskrift: GrønkålschipsOpskrift: GrønkålschipsOpskrift: GrønkålschipsOpskrift: Grønkålschips

Grønkålschips

Serves: 1 lille skål
Cooking Time: 40 minutter

Ingredients

 • 5 dl grønkål
 • 1 tsk. salt
 • 1 spsk. olie

Instructions

1

Fjern stilken og del kålen i mindre stykker. Skyl kålen.

2

Bland kålen med salt og olie. Masser det sammen med hænderne. Fordel på en bageplade.

3

Bag i ovnen ved 125 grader. Rør rundt lidt efter 10 og 20 minutter.

PS.
Vil du se, hvordan jeg laver chipsene, så kan du hoppe over til den her video med grønkålschips på min YouTube-kanal.

Måske er det her også noget for dig?

 • Miriam
  13. november 2016 at 16:52

  Dejligt med opskrifter der indeholder kål! :). Hvad servere du dette til?

  • Linn
   13. november 2016 at 17:05

   Jeg plejer mest at spise det som et lille snack i stedet for almindelige chips.

  • lisbet koefoed nielsen
   10. februar 2019 at 9:33

   Beholder grønkålen sine gode sunde egenskaber?

   • Linn
    11. februar 2019 at 11:43

    Det må jeg indrømme, at jeg er lidt i tvivl om. Måske nogen anden har et klogt svar på det?

 • Hanne
  3. januar 2016 at 15:12

  Fed idé, det vil jeg prøve.
  Jeg har gennem længere tid virkelig svigtet min krop. Det kan både ses og mærkes, så det er jo virkelig et hit med idéer til sunde snacks! Fedt! Tak!

  <3

  Kh Hanne

  • Linn
   3. januar 2016 at 15:18

   Godt at høre, du synes, det kan bruges. Jeg håber, dine chips bliver gode 🙂

 • Mette Hansen
  11. januar 2015 at 9:59

  Åh, det bliver jeg simpelthen nødt til at afprøve! God måde at få spist noget kål – som jeg heller ikke er ret god til at få ind i min daglige kost. Super god og overskuelig måde du har opsat opskriften. Tak!

  • Linn
   12. januar 2015 at 8:53

   Du burde helt sikkert prøve – det er både nemt og lækkert! Og tak for de fine ord 🙂

 • GASTROmad
  7. januar 2015 at 6:34

  Super god måde, at tilberede knasende grønkål på :-).
  /Søren

  • Linn
   7. januar 2015 at 9:42

   Jeg er også vild med det. Ikke mindst når man har lidt grønkål tilovers, som skal bruges til et eller andet 🙂