Salat

Opskrift: Salat med grønkål og appelsiner

Opskrift: Salat med grønkål og appelsin | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Sidste uge her på bloggen skrev jeg og fortalte, at jeg regnede på, hvor mange gram kød jeg spiste. Det var et test for at se, hvis jeg på en normal uge holdt mig under de 500 gram rødt kød (kød fra dyr på fire ben), som WHO anbefaler. Sidste uge nåede jeg op på 95 gram kød – så vi kan nok hurtigt blive enige om, at jeg har god marginal til de der 500 gram.

Alle de måltider hvor jeg ikke spiste rødt kød, spiste jeg andre ting. Falafel, torsk og kylling. Sjovt nok var næsten alle tingene i selskab med forskellige slags kål. M gjorde gratineret kål til kyllingen (og præsenterede retten som “prut-mad” – fordi kål jo nogen gange har den effekt, haha!). Og jeg lavede en lækker spidskålsalat til mine kyllingfrikadeller i weekenden.

For nogle år siden gik jeg store omveje kring kål-afdelingen i supermarkedet, fordi jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre med den. Sådan tror jeg mange har det – man skal lige lære den der kål at kende, inden retterne og salaterne bliver helt gode. Men når man er nået dertil, er der virkelig mange muligheder. Den her grønkålsalat er både nem og hurtig. Perfekt som side dish det kommende halve år.

★ Spiser du meget kål? Og har du en favoritkål? Jeg tror, jeg er mest vild med spidskål.

Opskrift: Salat med grønkål og appelsin | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med grønkål og appelsin | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med grønkål og appelsin | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med grønkål og appelsin | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med grønkål og appelsin | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med grønkål og appelsin | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med grønkål og appelsin | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med grønkål og appelsin | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med grønkål og appelsin | Frk. Kræsen

Salat med grønkål og appelsiner

Serves: 1 stor salat
Cooking Time: 20 minutter

Ingredients

 • 5 dl grønkål
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. æbleeddike
 • 2 appelsiner
 • 0,25 granatæble
 • 1 rødløg
 • 1 spsk. honning
 • 50 g valnødder
 • 0,5 tsk. salt
 • 1 nip peber

Instructions

1

Skyl og skær grønkålen i mindre stykker.

2

Hæld olie og eddike over kålen i en skål. Masser salaten i 30 sekunder.

3

Fjern skallen fra appelsinerne og skær i skiver.

4

Skær rødløgen i tynde skiver.

5

Del granatæblet og fjern de kerner, du skal bruge.

6

Rist valnødderne i en pande i 2 minutter. Tilsæt honning og rist i yderligere 1 minut.

7

Bland alle ingredienserne. Drys med salt og peber.

Andre gode salater med kål:
Grønkålsalat med bagte rodfrugter
Rødkålsalat med grapefrugt
Hvidkålsalat med pære

Måske er det her også noget for dig?

 • Maria Vanløseblues
  20. november 2015 at 8:39

  Jeg E L S K E R kål! Men det kan vist ikke komme bag på dig Linn 😉
  Spidskålen hører også i blandt mine favoritter – men glaskål er min ulltimative yndlingskål!
  Den ligner noget fra mars, men smager så skønt og er så sprød, frisk og lækker!

  • Linn
   21. november 2015 at 17:55

   Det kommer bestemt ikke bag på mig 🙂 Jeg kan også godt lide spidskål og glaskål. Ja, næsten dem alle sammen – der er så mange gode!