Toplister

5 kager at bage i efterårsferien

Opskrift: Chokoladekage | Frk. Kræsen

Har du efterårsferie i næste uge? Heldige dig! Hvis jeg ikke skulle på arbejde i morgen (hvilket jeg i og for sig glæder mig til, for der sker så meget sjov for tiden), ville jeg købe ind til kagebagning. Og så ville jeg gå amok i køkkenet. Bage chokoladekage. Lave en stor kande te. Lytte til min oktober-playlist på Spotify, strikke på min nye gule hue og måske læse lidt.

Nu skal jeg jo på arbejde, så derfor fyldte jeg dagen i går med kagebagning, store kopper te og andre hyggelige ting i stedet for. Jeg nåede også en lille gåtur i Assistens Kirkegården. Hele parken var fuld af blade i forskellige efterårsfarver, og jeg kunne ikke lade være med at plukke nogle med hjem og bruge som pynt.

Hvis du ikke ved, hvad du skal bruge din efterårsferie på, har jeg fem spiselige forslag klar. De smager alle sammen lækkert, så jeg foreslår, du bager en om dagen!

Opskrift: Chokoladekage | Frk. Kræsen Opskrift: Chokoladekage | Frk. KræsenOpskrift: Chokoladekage | Frk. Kræsen Opskrift: Chokoladekage | Frk. Kræsen
Opskrift: Ekstra svampet chokoladekage
Den her svenske chokoladekage, “kladdkakan”, scorer helt sikkert førsteplads i mit køkken. Jeg har bagt den flere gange, end jeg overhoved kan tælle – og den bliver altid revet væk fra kagefadet. Den her gang har jeg pyntet den, så den matcher efteråret. Find opskriften på chokoladekagen her.

Opskrift: Vafler med græskar
Opskrift: Vafler med græskar
Græskar smager ikke kun lækkert i suppe og salt. Jeg kan godt lide at bruge det i vafler og kager også. De her vafler får en dejligt sød smag. Server dem gerne med lidt græsk yoghurt og bær. Find opskriften på vafler med græskar her.

Opskrift: Cookies med peanutbutter
Opskrift: Cookies med chokolade, lime og peanutbutter
Der er flere opskrifter på cookies i bloggens arkiv, men de her er min personlige favorit. Jeg er vild med kombinationen af lime og peanutbutter sammen. Find opskriften på cookies her.

Opskrift: Klassisk æblecrumble | Frk. Kræsen

Opskrift: Klassisk æblecrumble
Oktober = tid at spise æbler. Æbler er gode for sig selv, men de er også virkelig lækre i kage. Den her klassiske æblecrumble er altid et hit! Find opskriften på æblecrumble her.

Opskrift: Æble-crumble med rugbrød | Frk. Kræsen
Opskrift: Æble-crumble med rugbrød
Hvis du synes, at klassisk æblecrumble er for kedeligt, har jeg selvfølgelig et andet alternativ til dig. Æblecrumble med rugbrød! Rugbrødet giver din crumble et lækker twist. Find opskriften på æblecrumble med rugbrød her.

Måske er det her også noget for dig?

 • Marina
  1. november 2016 at 22:45

  Nøj hvor jeg elsker dine billeder af chokoladekagen omgivet af efterårsfarver. Simpelthen så fint.

  Det der med efterårsbladene gjorde vi også for et par år siden til en høstfest hvor vi som ofte før var blevet bedt om at tage vores chokolade brownie med og havde brug for en ide til at gøre den lidt efterårsfin. Jeg synes nu din kage blev noget finere end pigernes og min for vi var ikke nær så heldige med at få bladene af uden at tabe flormelisen.

  • Linn
   2. november 2016 at 8:01

   Tak! Og jeg ved godt, hvad du mener – jeg ved ikke hvor mange gange, jeg har prøvet noget lignende, men lige rystet lidt på hånden til sidst, så mønstret helt forsvandt. Men nogle gange har man jo lov til at være heldig 🙂

 • Anna
  19. oktober 2016 at 9:08

  Jeg havde planlagt ca. det samme hvis jeg havde efterårsferie den her uge. Godt musikvalg!

 • Sanne
  16. oktober 2016 at 19:03

  Hvad er på oktober playlisten? Så fin kagepyntning ide!! ??????

  • Linn
   16. oktober 2016 at 19:18

   En blanding af mine svenske yndlingsartister: Laleh, Veronica Maggio og Melissa Horn. Og tak! 🙂