Kager

Opskrift: Cookies med peanutbutter, lime og chokolade

Opskrift: Cookies med peanutbutter

Klik her for hele opskriften

Åh, det har været den dejligste forårsdag i dag! Jeg har nydt hvert eneste sekund og har indtil videre proppet min dag fuld med gåtur rundt Søerne i København, vegansk is i Elmegade og hyggeligt besøg til eftermiddagste. Sådan burde alle søndage være!

Tidligere på ugen (en af de dage, hvor foråret føltes meget langt væk, og jeg måtte skifte tøj efter endnu en cykeltur i regnvejr) stod lidt af min eftermiddag på at bage cookies. I min næste kogebog kommer der en opskrift, hvor jeg både bruger peanutbutter og lime. Efter at jeg havde lavet (og spist!) den til bogen, var jeg nødt til at prøve flere kombinationer med peanutbutter og lime. Det smager nemlig for vildt sammen! Har du ikke prøvet det, synes jeg, du skal gå i gang med det samme.

Det første jeg kastede mig ud i var de her cookies, som både indeholder peanutbutter, lime og chokolade. De er uden tvivl nogle af de bedste cookies, jeg nogensinde har bagt. Så indtil videre har begge ting jeg lavet med peanutbutter og lime smagt fantastisk, og jeg har allerede en tredje ret i tankerne. Jeg glæder mig!

3 tips til cookies med peanuts og lime

✔ Har du et glas peanutbutter stående i dit skab, kan du sagtens bruge det. Det er bare en sjov bonus, at selv blende peanuts til eget peanutbutter.
✔ Husk at altid bruge økologisk lime, når du skal bruge skallen. Så får du ikke unødvendigt sprøjtegift i maden.
✔ Jeg synes, en god cookie er blød i midten og sprød i yderkanten. Kan du bedre lide, at dine cookies er sprøde hele vejen igennem, kan du sagtens bage dem et par minutter ekstra.

Opskrift: Cookies med peanutbutterOpskrift: Cookies med peanutbutterOpskrift: Cookies med peanutbutterOpskrift: Cookies med peanutbutterOpskrift: Cookies med peanutbutterOpskrift: Cookies med peanutbutterOpskrift: CookiesOpskrift: Cookies med peanutbutterOpskrift: Cookies med peanutbutterOpskrift: Cookies med peanutbutterOpskrift: Cookies med peanutbutterOpskrift: Cookies med peanutbutterOpskrift: Cookies med peanutbutterOpskrift: Cookies med peanutbutter

Cookies med peanutbutter og chokolade

Serves: 12 stk.
Cooking Time: 45 minutter

Ingredients

 • 100 g smør
 • 0,75 dl sukker
 • 1 dl brun farin
 • 1 æg
 • 1 dl peanuts
 • 1 øko-lime
 • 2 dl havregryn
 • 2,5 dl mel
 • 0,5 tsk. Bagepulver
 • 50 g chokolade

Instructions

1

Pisk smør, sukker og brun farin sammen med en håndmikser.

2

Pisk æg i.

3

Blend peanuts til groft peanutbutter.

4

Riv limeskal. Pres saften.

5

Kom peanutbutter, limeskal og 1 spsk. limesaft i dejen. Pisk sammen.

6

Bland havregryn, mel og bagepulver. Bland i dejen.

7

Hak chokolade. Vend i dejen.

8

Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.

9

Form 12 kugler. Tryk dem lidt flade og læg på et bagepapir på en bageplade.

10

Bag ved 200 grader i 15 minutter.

Andre opskrifter med peanutbutter:
Is med peanutbutter
Chokoladekage med peanutbutter-frosting
Havregrød med banan og peanutbutter

Måske er det her også noget for dig?

 • Maja
  10. januar 2017 at 19:43

  Hej!
  Jeg er ny i denne her bage verden,… Det er vel saltede peanuts man skal bruge ikk’? Og hvis jeg bruger købe-peanutbutter hvor meget skal jeg så bruge?

  Vh. Maja

  • Linn
   11. januar 2017 at 10:09

   Hej! Ja, det bliver mest lækkert at bruge saltede peanuts. Og hvis du skal skifte det ud med købe-peanutbutter, ville jeg tage 2 spsk. God fornøjelse!

 • Michelle-Marie
  5. maj 2016 at 9:42

  HAPS. To favoritter i en: Chokolade og peanutbutter – de kan kun være lækre. Tak for dejlig opskrift, dem må jeg altså prøve.

  Mvh. mIchelle-Marie

  • Linn
   5. maj 2016 at 10:02

   Jeg lover, de smager lækkert! Og selv tak for at du kigger med 🙂

 • sanne
  2. maj 2016 at 11:15

  Hej

  Det ser godt ud. Men skal havregryn, bagelpulver og mel ikke i dejen? Synes der mangler et forklarende step? 🙂

  • Linn
   2. maj 2016 at 11:24

   Du har ret! Godt at du spottede det – jeg har opdateret i opskriften, så det giver mening nu 🙂