Måltider/ Opskrifter

Opskrift: Kylling i Römertopf

Kylling i Römertopf | Frk. KræsenKylling i Römertopf | Frk. KræsenKylling i Römertopf | Frk. KræsenKylling i Römertopf | Frk. KræsenKylling i Römertopf | Frk. KræsenKylling i Römertopf | Frk. KræsenKylling i Römertopf | Frk. KræsenKylling i Römertopf | Frk. Kræsen

Siden den her bloggen startede, har jeg skrevet smilende om kollegiemad, køkkenmiddag og fælleskøleskab. Det er måske ikke så underligt, da jeg brugt over fem år med de tre ting. Jeg har nået at bo på syv (!) forskellige kollegiekøkken i tre forskellige byer i to lænder og jeg ved ikke en gang hvor mange naboer det bliver. Men nu er det slut på kollegielivet, på godt og ondt. De sidste tre uger har jeg brugt på en luftmadras ved min ven Rune, i venten på at flytte ind på mit nye sted. Rune og jeg boede sammen på min allere første kollegiegang i Danmark, og har spist køkkenmiddag sammen mange mange gange efterhånden. Derfor er det ret sjovt, at vi lige pludseligt gør det igen. For nogle dage siden, gjorde vi noget helt stort ud af det, og prøvede Runes nye Römertopf af. På menuen stod kylling med grønsager og friske krydderier, efter en opskrift fra en anden dansk madblog.

Du har brug for:

Køkkenting: En römertopf og kødnåle

Ingredienser:
1 stor kylling
1 lille bakke champignon
1 gul løg
3 fed hvidløg
4 gulerødder
3-4 kartofler
timian
salt
peber
smør

(Desuden kan Rune og jeg anbefale at du også har et glad rødvin og en stor omgang tålmodighed med dig ind i køkkenet!)

Innan du starter at lave maden, skal du huske det som måske næsten er vigtigst. Fyld begge dele af din Römertopf med vand, så den kan stå og trække det ind. Da du har gjort det, kan vi starte med “den rigtige mad”. Starte med at skylle og skære gulerødder, kartofler og champignoner. Rense og dele løg og hvidløg.

Steg champignoner, løg, hvidløg og gulerødder i panden. Det skal ikke blive totalt blødt, uden bare blive crispy og lækkert. Afslutte med at smide på frisk timian. Kartoflerne venter du stadigvæk med, de skal ikke i panden.

Gør kyllingen klar. Gnid peber og salt både inde og ude på den.

Proppe fyldet du har i panden ind i kyllingen. Hvis du er bange for at den bliver tør, kan du proppe smør indenfor skinnet på den, som Rune har gjort på billedet her (ja okey, jeg indrømmer, jeg var mest fotograf, og Rune lavede det hårde arbejde – men at være fotograf er også en vigtig opgave!). Afslutte med at lukke kyllingen med kødnåle.

Læg kyllingen ovenpå kartofler og gulerødder i din Römerkopf (men hæld først ud vandet). Det her gør at kyllingen ikke behøver ligge og svømme i sit eget fedt de kommende to timer. Smid lidt yderligere salt, peber og frisk timian ovenpå din Römerkopf, inden du lader den stå cirka to timer ved 250 grader i ovnen.

Da kyllingen er færdig falder delene næsten fra hinanden. Desuden kan du spise al fyld der været inde i den, og jeg lover – det smager lækkert.

Du kan servere kylling og grønsager sammen med en lækker sauce, eller måske en salat. Hvis du har noget rødvin tilbage (og det har du forhåbentlig), så passer det perfekt til. God appetit, og held og lykke med det!

PS.
Her er en anden god opskrift på kylling i Römertopf.

Måske er det her også noget for dig?