Annonce/ Måltider

Opskrift: Bagt fisk med bygotto og asparges

Opskrift: Bagt fisk og bygotto | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt fisk og bygotto | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt fisk og bygotto | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt fisk og bygotto | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt fisk og bygotto | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt fisk og bygotto | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt fisk og bygotto | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt fisk og bygotto | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt fisk og bygotto | Frk. Kræsen

Da jeg stadigvæk boede hjemme, brugte jeg al min vågne tid, hvor jeg ikke var i skole, på golfbanen. Jeg var ret dygtig. Spillede en del større konkurrencer. Jeg havde aldrig nogle planer om at blive rigtigt dygtig, at satse på det, men alligevel har vi altid haft et stående joke i min familje, om at jeg skulle blive pro golfspiller og støtte mine forældre med alle de penge jeg vandt.

Nu, 10 år senere, spiller jeg måske fire gange om året, og min far har startet at forstå, at jeg ikke kommer at vinde nogle penge i store konkurrencer i USA. “Jeg troede, du ville tjene masser af penge til os” siger han nogle gange, når jeg er hjemme, og spiller skuffet.

Siden jeg ikke kommer til at blive pro golfspiller, prøver jeg nogle gange at kompensere for det på andre måder. Som i weekenden. Jeg havde lige modtaget min tredje leverens fra Skagenfood, som jeg samarbejder med for tiden. Jeg tog med næsten det hele til Sverige og fortalte min far, at hvis jeg ikke kan vinde en million i premiepenge i USA, så kan måske en omgang fisk og grøntsager være second bedst? Det kunne han heldigvis overtales til og senere på aftenen stod der bagt kulmule med citron og timian og bygotto på menuen.

Opskrift bagt fisk:

600 g kulmulefilet med skind
1 øko-citron
1 bundt timian
Salt og peber

Læg fisken med skindet opad i et fad med lidt olie i bunden. Smid salt og peber på. Rev lidt citronskal på, inden du presser saften fra halve citronen. Den anden halvdel gemmer du til senere. Afslut med at drys timian over.

Bag i cirka 15 minutter ved 160 grader.

Opskrift byggoto:

3 dl perlebyg
5 dl vand
1 grøntsagsbulliong-terning
30 g smør
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
0,5 squash
1 rød peberfrugt
1 bundt grønne asparges
1 bundt purløg
200 g hytteost
0,5 citron
Salt og peber

Start med at skyl perlebyggen. Smelt smør i en gryde. Hak løg og pres hvidløg. Steg løg x2 i smørret i gryden. Smid derefter perlebyggen i og steg i et minut inden du hælder vand og bulliongterning på.

Lad koge i cirka 20 minutter. Smag på det, og se hvis det skal have lidt mere tid. Hæld evt. lidt mere vand i.

Under tiden det koger kan du hak squash, peberfrugt og grønne asparges. Rør ned grøntsagerne i perlebyggen da den næsten er færdig. Lad det hele koge sammen de sidste minutter.

Afslut med at røre ned hytteost og hakket purløg. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Opskrift: Skagen Food (dog har jeg lavet en smule om i den)

Tak for samarbejdet til Skagenfood.

 

Måske er det her også noget for dig?