Toplister

5 opskrifter på vegetarisk pasta

5 opskrifter på vegetarisk pasta | Frk. Kræsen

Jeg spiser pasta en gang om ugen. Nogle gange står menuen på klassiske versioner som spaghetti bolognese eller pasta carbonara. Lige så tit står den på vegetariske pastaretter og jeg har efterhånden mange vegetariske opskrifter på pasta her på bloggen. Løber jeg alligevel tør for inspiration, plejer jeg at tænke på nogle af de pastaretter, som jeg har spist i Italien.

Da M og jeg var i Firenze for et par år siden (her er min guide til byen), smagte jeg for eksempel en lækker vegetarisk pasta på Boutique Della Pasta Fresca, en minimal restaurant 45 minutters gåtur fra centrum. Boutique Della Pasta Fresca ligger i bydelen Le Cure, som næppe er den bydel, som flest turister besøger. Derfor var det ikke nogen overraskelse, at M og jeg var de eneste på restauranten, som ikke talte italiensk.

Restaurantens menukort stod skrevet på væggen. Til og med jeg kunne regne ud, at en ret med ordene “spaghetti” og “limone” nok var en pasta med citron, men meget mere forstod vi ikke. Heldigvis var der flere lokale, der gerne ville hjælpe. Så kunne de også få spurgt, hvordan vi dog havde fundet frem til lige præcis det her sted. “Her plejer aldrig at være turister,” fortalte manden ved nabobordet.

Selvom vi fik oversat hele menukortet, bestilte jeg en spaghetti med citron. Ind kom den mest simple ret, jeg har fået serveret. Pasta med olivenolie, citron, brødkrummer og parmesan. Det smagte fremragende, og da vi smuttede, betalte vi 11 euro for to portioner og to glas rødvin. Og så konstaterede vi, at Hverdags-Italien altså kan sin pasta.

3 fif til lækker vegetarisk pasta
✔ Vælg den rigtige pasta. Det kan godt være, at jeg virker lidt snobbet, men jeg synes, man kan smage forskel på pasta og pasta. Jeg køber altid Rummo-pasta, som jeg synes, smager overlegent bedst. Så find din favorit.
✔ Kog ikke pastaen for længe. Jeg koger altid min pasta ‘al dente’, så den har godt med bid. Ellers bliver den tit for blød, når jeg vender den sammen med resten af ingredienserne.
✔ Brug gerne pastavandet for at få en mere cremet pasta-ret. Når du koger pasta, kommer der masser af stivelse i vandet. Vil du have en cremet pasta, kan du gemme lidt pastavand, som du blander sammen med de øvrige ingredienserne til sidst. Det giver et cremet og lækkert resultat.

Opskrift: Vegetarisk one-pot-pasta med broccoli og asparges | Frk. Kræsen

Vegetarisk one-pot-pasta
Nogle gange er det dejligt praktisk at hele retten kan laves i samme gryde. Tænk på al den opvask, som man slipper for? Jeg er bestemt fan af one-pot-pasta, og den her med broccoli, asparges og citron smager skønt.

Opskrift: Pasta med pastinak og ærtecreme | Frk. Kræsen

Vegetarisk pasta med pastinak og ærtecreme
Den her pasta med pastinak og ærtecreme er et hit. Pastinak og ærter passer fremragende sammen, selvom de nok ikke kombineres specielt tit. Så det har jeg lavet om på hjemme i mit køkken, hvor den her pasta er en favorit.

Opskrift: Hurtig pasta med cherrytomater og basilikum | Frk. Kræsen

Vegetarisk pasta med cherrytomater og basilikum
Tror du på mig, hvis jeg siger, du kan lave den her pasta på 10 minutter? Den her spaghetti med friske cherrytomater, basilikum og pinjekerner er perfekt, når det skal gå lidt stærkt. Og så smager det lækkert.

Opskrift: Vegetarisk pasta med squash og citron | Frk. Kræsen

Vegetarisk pasta med squash og citron
Den her pasta med squash og citron kommer fra min kogebog ‘Den store mad for begyndere’. Næsten alle gange hvor jeg har lidt travlt og er løbet tør for gode idéer, laver jeg den her. Den tager kun 20 minutter at smide sammen og er altid et hit.

Opskrift: Pasta med champignoner og rødløg | Frk. Kræsen

Vegetarisk pasta med champignoner og karamelliserede rødløg
Jeg elsker champignoner. Og jeg elsker karamelliserede rødløg. Så hvorfor ikke kombinere begge dele i en lækker pastaret? Kan du finde andre svampe i dit supermarked, kan du også bruge dem. Retten smager også godt med andre slags.

Vil du have flere opskrifter uden kød og fisk? Her kan du finde alle mine vegetariske opskrifter.

Måske er det her også noget for dig?

 • Amanda
  10. juli 2019 at 21:15

  Jeg købte Rummopasta for ikke så længe siden, fordi jeg syntes den så fancy ud. Nu bliver min søn på fem svært skuffet, hvis det nu ikke lige er Rummopasta, han får 😉
  Tak for gode opskrifter! Den med squash og citron laver jeg ret tit, fordi den er så nem og god. Den med karameliserede rødløg er også meganice og ret smovset! Resten har jeg ikke fået prøvet endnu 🙂

  • Linn
   11. juli 2019 at 9:17

   Haha – hvor fint! Det er også en god pasta 🙂 Og dejligt at høre, at du kan lide flere af mine opskrifter.

 • Charlotte
  22. januar 2019 at 22:40

  Hvor er det dejligt, at du er tilbage, Linn! Jeg var godt nok lidt bekymret, men håber du er ok <3 Jeg har fulgt med på bloggen i en evighed og jeg læser altid dine indlæg som de første på Bloglovin 🙂 Du er god til at gøre madlavning overskuelig og lækker, og så har du bare sådan en god energi, som også skinnede tydeligt igennem i dine bagedystvideoer, som jeg var meget begejstret for og så frem til hver uge! Så nu når jeg endelig efter så mange år kommenterer, så vil jeg gerne sige tusind tak for mange års inspiration, både mad og rejsemæssigt. Jeg skal snart til Lund og glæder mig til at prøve dine anbefalinger!

  • Linn
   23. januar 2019 at 10:28

   Hvor er det en skøn kommentar at få, Charlotte! Tusind tak for al ros, jeg bliver simpelthen så glad <3 Og hvor er det dejligt at høre, at jeg er en favorit på din Bloglovin, og at du bliver inspireret af mit univers herinde. Jeg skal gøre mit bedste for at komme med masser af mere inspiration i 2019 🙂

   God tur til Lund - der er så fint!

 • Ida
  22. januar 2019 at 16:51

  Den der pasta med squash er en af vores favoritter herhjemme – så god! Og hvor køber du Rummo pasta henne?

  • Linn
   23. januar 2019 at 10:26

   Hvor fedt at den også er en favorit hos jer! Jeg køber Rummo-pasta i min Kvickly på Nørrebro, de har masser. Jeg mener også, at jeg har købt det i SuperBrugsen nogle gange.