Måltider/ Vegetarisk

Opskrift: Hurtig pasta med cherrytomater og basilikum

Opskrift: Hurtig pasta med cherrytomater og basilikum | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Jeg er nødt til at fortælle jer om min fredag aften. Min far og jeg skulle ud og spise og se The Square i biografen i Malmö (den kommer først til Danmark i november, men er lige begyndt at gå i de svenske biografer (og hvis du ikke ved, hvad The Square er, så er det den svenske instruktør Ruben Östlunds nye film, der vandt i Cannes!)).

Jeg kommer jo fra landet, så hvis man skal ud og spise der, er valgmulighederne ikke så store. Efter at den lokale thai-biks forsvandt, er der tre steder. Viking Pizza, Mårtens Pizza og Pizzeria Kreta. Så når min far og jeg nu skulle ud og spise i Malmö, besluttede jeg mig for at gå all in på den slags, man ikke kan finde derhjemme.

Jeg bestilte bord på Dubbel Dubbel. Dubbel Dubbel er en lille asiatisk restaurant, der hele sommeren flytter sine borde ud i baggården. Der serverer de dim sum med mantao, jiaozi, wontons og masser af andre lækre ting. Min far, som hverken set eller hørt om dim sum før, havde en fest. Og det havde jeg også, for det var nogle af de bedste asiatiske retter, jeg længe fået.

Dagens ret her på bloggen er slet ikke så kompliceret, som de små retter, vi fik serveret i fredags. Jeg har nemlig lavet en af de hurtigste pastaretter, jeg kender. Og lad mig være helt ærlig:

Den her pasta kommer ikke at slå benene væk under dig.
Men. Du kommer elske den, når du har travlt.

15 minutter, så er der god mad på bordet. Og med grøntsager inkluderet så du ikke behøver bruge tid på en salat. Det er ikke det vildeste måltid, jeg har delt på bloggen – men jeg lover, du kommer elske den, når klokken er mange, energien er brugt op og det bare skal gå stærkt!

PS.
Du ved vel, jeg har en stor guide til Malmö på bloggen? Der kan du læse mere om Dubbel Dubbel og mine andre yndlingssteder i byen.

Opskrift: Hurtig pasta med cherrytomater og basilikum | Frk. Kræsen Opskrift: Hurtig pasta med cherrytomater og basilikum | Frk. Kræsen Opskrift: Hurtig pasta med cherrytomater og basilikum | Frk. Kræsen Opskrift: Hurtig pasta med cherrytomater og basilikum | Frk. Kræsen Opskrift: Hurtig pasta med cherrytomater og basilikum | Frk. Kræsen Opskrift: Hurtig pasta med cherrytomater og basilikum | Frk. Kræsen Opskrift: Hurtig pasta med cherrytomater og basilikum | Frk. Kræsen Opskrift: Hurtig pasta med cherrytomater og basilikum | Frk. Kræsen Opskrift: Hurtig pasta med cherrytomater og basilikum | Frk. Kræsen

Pasta med cherrytomater og basilikum

Serves: 2 personer
Cooking Time: 20 minutter

Ingredients

 • 250 g spaghetti
 • 20 cherrytomater
 • 2 kviste basilikum
 • 2 håndfulde rucola
 • 1 hvidløgsfed
 • 1 tsk. honning
 • 1 tsk. olie
 • 0,5 tsk. salt
 • 1 nip peber
 • 50 g pinjekerner
 • 10 g parmesan

Instructions

1

Skær tomaterne i kvarte.

2

Hak basilikum groft. Hak hvidløg fint.

3

Vend tomater, basilikum, rucola, hvidløg, honning, olie, salt og peber sammen.

4

Rist pinjekernerne på en pande. Hak groft.

5

Kog pastaen efter anvisning på pakken. Gem en smule pastavand, da du hælder vandet fra.

6

Bland pasta og tomatblandingen på svag varme. Tilsæt en smule pastavand, det giver retten bedre konsistens. Smag til.

7

Server og top med pinjekerner og parmesan.

Andre opskrifter på hurtig pasta:
Pasta med squash og citron
Pasta med persille og oliven
Pasta carbonara (video)

Måske er det her også noget for dig?

 • Rebecca
  4. september 2017 at 21:48

  jisses vad gott det här ser ut!

  • Linn
   5. september 2017 at 8:47

   Härligt att höra! 🙂