Måltider

Opskrift: Pasta carbonara

Opskrift: Pasta carbonara | Frk. Kræsen

Min far kan ikke lave mad. Jeg tør skrive det her, fordi at han ikke rigtigt læser dansk, men også fordi han selv indrømmer det. Jeg husker de mest bizarre madretter fra min opvækst, og specialet en gang hvor han prøvede at lave pasta og kødsauce. Siden den dag spiser jeg ikke kødsauce! Anyway, for nogle dage siden, hvor jeg var hjemme på besøg, lavede jeg en hurtig pasta carbonara. Jeg deklarerede for min far at det er en så nem ret at til og med han ville kunne finde ud af det. Derfor kommer her en lille guide, på pasta carbonara for dummies in the kitchen! Og til andre, selvfølgelig. Dedikeret til min kære far.

Opskrift: Pasta carbonara | Frk. Kræsen

Hakke en løg.

Opskrift: Pasta carbonara | Frk. Kræsen

Dele bacon i lidt mindre stykker, og steg den sammen med din hakkede løg.

Opskrift: Pasta carbonara | Frk. Kræsen

Hæld en dl madfløde i en skål.

Opskrift: Pasta carbonara | Frk. Kræsen

Læg to æggeblommer i samme skål. Hvis du ikke tør bruge almindelige æg, så køb pasteuriseret æggeblommer i stedet for. (Fordi jeg er svensker, så tør jeg godt!)

Opskrift: Pasta carbonara | Frk. Kræsen

Riv 75-100 gram parmesanost. Når du har æggeblommer, ost og madfløde i en skål rører du det sammen.

Opskrift: Pasta carbonara | Frk. Kræsen

Koge pastaen. Når din pasta er færdig (det plejer at stå på pakken hvor lang tid den skal koge!) så blande ned bacon og løg (som er stegt) og rør ned din sauce.

Opskrift: Pasta carbonara | Frk. Kræsen

Hvis det her var en almindelig opskrift, ville jeg skrive “smage af med salt og peber”. Men fordi det er carbonara for dummies, så synes jeg at du skal bruge 1/2 tsk. salt og en knivspids peber.

Opskrift: Pasta carbonara | Frk. Kræsen

Når du har rørt det hele sammen, er det bare at spise! Hvis du vil prøve at gøre det ekstra flot, kan du jo altid smide lidt salat eller en cherry-tomat ved siden af, så at det ser lidt mere lækkert ud…

Måske er det her også noget for dig?

 • Susanne
  2. februar 2012 at 13:49

  Lad være med at "smide" alt muligt andet i. En god original carbonara og så gerne noget grønt tilbehør som f.eks. en frisk salat. Jeg tror, at æggene når op på de krævede 75 grader uden helt at koagulere, så der burde ikke være nogen fare der. I den originale version skal der absolut hvidløg i og ikke så meget fløde. Til gengæld bør halvdelen af osten være Pecorino.

  • Linn
   2. februar 2012 at 16:27

   Tak for tip – det er altid godt når lækre retter kan blive endnu bedre 🙂

 • Linn
  1. september 2011 at 11:29

  @Line: Godt at høre! Så er jeg ikke den eneste der spiser dem 🙂

  @Stine: Tak, hvor er du sød! Lyder smart at smide lidt squash ind, det smager også meget lækkert med squash i næsten alle pastasaucer synes jeg!

 • Stine (chokoladesansen)
  1. september 2011 at 10:07

  Hvor ser det lækkert ud Linn!
  Har tilfældigvis ingredienser i køleskabet til carabonara.. Tror jeg vil tilføje squash for at få lidt mere grønt i 🙂
  Det er virkelig super flot sat op med de billeder, du har taget!
  /vh Stine

 • Linebinevaskemaskine
  1. september 2011 at 7:44

  sikke nogle fine billeder 🙂 jeg er også med på de almindelige æg. og holder mig bestemt heller ikke tilbage med kagedejen 😉

 • Linn
  31. august 2011 at 8:03

  @Marian: Ohh – jeg anede ikke noget om "they draw and cook", men hvor er det en fantastisk side. Jeg er helt helt vild med den! Den må jeg altså bruge til min inspirationslinks næste gang, den er bare for sød for at ikke lige nævne! Tak for tipset 🙂

 • Marian N. Larsen
  31. august 2011 at 7:46

  En god og fyldig ret! Som man kun kan spise en vis mængde af fordi den rammer som en bombe! Jeg er vild med din grafiske opsætning af opskriften! Kender du måske den side, der hedder "they draw and cook"?

 • Linn
  30. august 2011 at 20:22

  @linette: 🙂

  @Xenia: Nå, godt så! Det er nok mest, fordi alle dansker tit bliver så forskrækket hvor jeg spiser kagedejen med rå æg i… Og jeg synes bare at det er helt naturligt, fordi det har jeg jo gjort der hjemme…

 • Xenia
  30. august 2011 at 14:28

  Sikke nogle fine billeder! Og ja, carbonara er virkelig en nem ret – det kan jo nærmest ikke gå galt 🙂
  … jeg bruger forresten også altid bare almindelige æg – og jeg har (så vidt jeg ved) ingen svenske aner 😉

 • linette
  30. august 2011 at 6:58

  Synes godt om! 🙂