Måltider

Opskrift: Spaghetti bolognese

Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

I dag skal vi have spaghetti bolognese. Eller spaghetti og kødsovs, hvis du er mere til det navn. Uanset hvad du kalder retten, håber jeg, du kan lide min version. Den kræver godt nok lidt tid på komfuret, men det meste af tiden kan retten passe sig selv.

Da jeg startede Frk. Kræsen, troede jeg aldrig, jeg ville publicere en opskrift på spaghetti bolognese. For som navnet afslører, har jeg en gang været en ret kræsen type. Listen over ting, jeg ikke kunne lide, var lang. Højest op stod alle former for hakket kød. Farsbrød var en klar nummer et, men alle former for kødsovs og bolognese kom straks efter.

“Det kan ikke passe,” sagde M til mig, da vi været sammen et styk tid. Han nægtede at tro på, at jeg hadede bolognese. “Jeg tror aldrig, at du har smagt en virkelig lækker bolognese, der har fået lov til at stå på komfuret og simre med rødvin i flere timer,” fortsatte han. Det havde han ret i, for den eneste kødsovs jeg husker fra min barndom var den, der primært bestod af en pakke hakket okse, en omgang ketchup og lidt sovsekulør. Og den var altså færdig på 20 minutter.

Et fredag aften par uger senere inviterede han på spaghetti bolognese og rødvin. Jeg var pænt skeptisk, men da jeg spurgte om en portion mere, tror jeg, vi begge to vidste, hvem der havde ret. Og jeg var nødt til at erkende, at vellavet bolognese kan smage fantastisk.

Så i dag deler jeg min opskrift, som jeg har lært af M. Den kræver lidt mere tid og ingredienser end en 20-minutters-kødsovs, men jeg lover, det er det hele værd!

3 fif til god spaghetti bolognese
✔ Har du ikke frisk rosmarin, kan du bruge 1 tsk. tørret rosmarin i stedet for. Tilsæt den tørrede rosmarin på samme tidspunkt, som du ville have tilsat den friske rosmarin.
✔ Du kan købe ternet bacon eller bacon i skiver. Køber du bacon i skiver, skal det skæres i mindre stykker, inden det kommer i gryden.
✔ Jo længere tid spaghetti bolognesen simrer, jo bedre smager den. Giv det gerne en time ekstra, om du har tid. Skal det gå stærkt, kan bolognesen spises før, men så fald skal du have skåret gulerødderne i lidt mindre stykker, så de kan blive bløde.

Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. KræsenOpskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen

Spaghetti bolognese

Print Recipe
Serves: 4 personer Cooking Time: 2 timer og 30 minutter

Ingredients

 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk. olie
 • 4 kviste rosmarin
 • 75 g bacon
 • 3 gulerødder
 • 400 g hakket oksekød
 • 75 g soltørrede tomater
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2 dl rødvin
 • 1 tsk. salt
 • 0,5 tsk. peber
 • 4 kviste basilikum
 • 500 g pasta/spaghetti

Instructions

1

Hak løg og hvidløg fint.

2

Skær gulerødderne i tern.

3

Varm olien i en gryde. Steg hvidløg, løg, rosmarin og bacon i 5 minutter.

4

Kom gulerødderne i gryden. Steg i 2 minutter.

5

Tilsæt hakket oksekød. Steg i 5 minutter.

6

Blend de soltørrede og de hakkede tomater.

7

Tilsæt tomaterna og rødvin.

8

Lad det simre under låg i 2 timer.

9

Smag til med salt og peber.

10

Pynt med frisk basilikum.

11

Kog pastaen efter anvisning på pakken og server til.

Notes

Server gerne med parmesan.

Måske er det her også noget for dig?

0 kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.