Måltider

Opskrift: Spaghetti bolognese

Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

I dag skal vi have spaghetti bolognese. Eller spaghetti og kødsovs, hvis du er mere til det navn. Uanset hvad du kalder retten, håber jeg, du kan lide min version. Den kræver godt nok lidt tid på komfuret, men det meste af tiden kan retten passe sig selv.

Da jeg startede Frk. Kræsen, troede jeg aldrig, jeg ville publicere en opskrift på spaghetti bolognese. For som navnet afslører, har jeg en gang været en ret kræsen type. Listen over ting, jeg ikke kunne lide, var lang. Højest op stod alle former for hakket kød. Farsbrød var en klar nummer et, men alle former for kødsovs og bolognese kom straks efter.

“Det kan ikke passe,” sagde M til mig, da vi været sammen et styk tid. Han nægtede at tro på, at jeg hadede bolognese. “Jeg tror aldrig, at du har smagt en virkelig lækker bolognese, der har fået lov til at stå på komfuret og simre med rødvin i flere timer,” fortsatte han. Det havde han ret i, for den eneste kødsovs jeg husker fra min barndom var den, der primært bestod af en pakke hakket okse, en omgang ketchup og lidt sovsekulør. Og den var altså færdig på 20 minutter.

Et fredag aften par uger senere inviterede han på spaghetti bolognese og rødvin. Jeg var pænt skeptisk, men da jeg spurgte om en portion mere, tror jeg, vi begge to vidste, hvem der havde ret. Og jeg var nødt til at erkende, at vellavet bolognese kan smage fantastisk.

Så i dag deler jeg min opskrift, som jeg har lært af M. Den kræver lidt mere tid og ingredienser end en 20-minutters-kødsovs, men jeg lover, det er det hele værd!

3 fif til god spaghetti bolognese
✔ Har du ikke frisk rosmarin, kan du bruge 1 tsk. tørret rosmarin i stedet for. Tilsæt den tørrede rosmarin på samme tidspunkt, som du ville have tilsat den friske rosmarin.
✔ Du kan købe ternet bacon eller bacon i skiver. Køber du bacon i skiver, skal det skæres i mindre stykker, inden det kommer i gryden.
✔ Jo længere tid spaghetti bolognesen simrer, jo bedre smager den. Giv det gerne en time ekstra, om du har tid. Skal det gå stærkt, kan bolognesen spises før, men så fald skal du have skåret gulerødderne i lidt mindre stykker, så de kan blive bløde.

Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Spaghetti bolognese | Frk. KræsenOpskrift: Spaghetti bolognese | Frk. Kræsen

Spaghetti bolognese

Serves: 4 personer
Cooking Time: 2 timer og 30 minutter

Ingredients

 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk. olie
 • 4 kviste rosmarin
 • 75 g bacon
 • 3 gulerødder
 • 400 g hakket oksekød
 • 75 g soltørrede tomater
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2 dl rødvin
 • 1 tsk. salt
 • 0,5 tsk. peber
 • 4 kviste basilikum
 • 500 g pasta/spaghetti

Instructions

1

Hak løg og hvidløg fint.

2

Skær gulerødderne i tern.

3

Varm olien i en gryde. Steg hvidløg, løg, rosmarin og bacon i 5 minutter.

4

Kom gulerødderne i gryden. Steg i 2 minutter.

5

Tilsæt hakket oksekød. Steg i 5 minutter.

6

Blend de soltørrede og de hakkede tomater.

7

Tilsæt tomaterna og rødvin.

8

Lad det simre under låg i 2 timer.

9

Smag til med salt og peber.

10

Pynt med frisk basilikum.

11

Kog pastaen efter anvisning på pakken og server til.

Notes

Server gerne med parmesan.

PS.
Vil du lave vegetarisk bolognese? Her er min opskrift.

Måske er det her også noget for dig?

 • Hecchi
  3. marts 2019 at 19:05

  Opskriften ser dog rigtig fin ud og minder lidt om Napolitana men har intet med Bolognese at gøre som i øvrigt serveres med tagliatelle og aldrig spaghetti. Der er ligeledes ikke urter i en Bolognese – men lækkert ser det ud..

  • Linn
   4. marts 2019 at 9:31

   Tak for din kommentar. Så længe det smager godt, synes jeg, det er helt i orden, at det ikke nødvendigvis er en 100% “ægte” bolognese. Og den her smager heldigvis rigtigt lækkert 🙂

 • Rikke Marie
  12. februar 2019 at 19:44

  Jeg har lavet den i dag (dog unden soltørrer tomater) det er nok den bedste bolognese jeg har lavet, tak for en lækker opskrift

  • Linn
   14. februar 2019 at 12:01

   Hvor dejligt at høre! Det glæder mig, at du kunne lide den 🙂

   • Helle
    28. marts 2019 at 23:04

    Hej

    Jeg lavede denne ret, men både min mand og jeg fandt den ret sur/syrlig. Hvad kan det skyldes? Og hvordan får jeg mere sødme i uden at proppe ketchup på, som i mine øjne er en synd.

    • Linn
     29. marts 2019 at 9:08

     Hmm… Hvor underligt! Kan I have brugt en meget syrlig vin i retten? Både tomaterne og gulerødderne skal jo gerne give sødme i retten, så jeg må indrømme, at jeg er lidt i tvivl, hvad der ellers skal til. Mit bud er nok at gå efter en vin, der ikke er i den syrlige ende, og at evt. rive en eller to ekstra gulerødder ned i retten, hvis der skal endnu mere sødme til. Jeg håber, det bliver bedre – for vi er helt enige – ketchup på bolognese er da lidt af en synd 🙂