Pandekager og vafler

Opskrift: Belgiske vafler med appelsin og chokolade

Opskrift: Belgiske vafler

Klik her for hele opskriften

Siden jeg startede bloggen tilbage i 2011, har min kogebogsamling vokset fra fire svenske kogebøger til over 50 bøger. Da jeg flyttede for et par måneder siden og var nødt til at pakke dem ned i kasser, blev det ekstra tydeligt hvor stor min samling faktisk er. Ved I hvor meget sådan en kogebogsflyttekasse vejer? Min ryg synes, det var lidt for meget.

50 bøger vejer en masse – og de fylder også en masse. Alle kunne ikke få plads på de gode steder i reolen, så da jeg skulle pakke min flyttekasse op, var jeg nødt til at beslutte hvilke bøger, der måtte stå på de bedste pladser. Jeg troede, det ville være svært, men det var faktisk ret nemt. Den første bog der kvalificerede sig til en top-placering (efter min egen selvfølgelig!) var One more slice af min yndlingskogebogsforfatter Leila Lindholm.

One more slice er en af de fire bøger, som også var i min samling inden jeg startede bloggen, og den er intet mindre end fantastisk! Jeg har prøvet næsten alle opskrifter i den. Men der er en, jeg længe manglet – den på belgiske vafler. Men for lidt tid siden fik M en smart maskine i gave af sine forældre, og I kan tro, jeg blev glad, da jeg opdagede, den kunne bage belgiske vafler. Yes!

Den 25. marts er det jo vaffeldag, så jeg besluttede mig for at gøre et forsøg. Jeg har blevet inspireret af Leilas vaffel-opskrift, men endte i en egen version, som jeg synes, lyd endnu bedre. I den er der også appelsin og chokolade, men hvis du hellere bare vil bage traditionelle belgiske vafler, kan du selvfølgelig bare droppe de to ingredienser. Erstat så fald appelsinjuicen med lite vand i stedet.

PS.
Foretrækker du helt almindelige sprøde vafler i stedet for? Så skal du hoppe over til min opskrift på klassiske vafler.

Opskrift: Belgiske vaflerOpskrift: Belgiske vaflerOpskrift: Belgiske vaflerOpskrift: Belgiske vaflerOpskrift: Belgiske vaflerOpskrift: Belgiske vaflerOpskrift: Belgiske vaflerOpskrift: Belgiske vaflerOpskrift: Belgiske vaflerOpskrift: Belgiske vaflerOpskrift: Belgiske vaflerOpskrift: Belgiske vafler

Belgiske vafler med chokolade og appelsin

Serves: cirka 8 stk.
Cooking Time: 1 time

Ingredients

  • 1 øko-appelsin
  • 65 g smør
  • 2 dl mælk
  • 10 g gær
  • 3,5 dl mel
  • 0,75 dl sukker
  • 1 nip vaniljepulver
  • 0,5 tsk. salt
  • 30 g mørk chokolade

Instructions

1

Riv skallen og pres appelsinen. Du skal bruge cirka 0,75 dl saft.

2

Smelt smørret.

3

Kom mælk og appelsinsaft i gryden. Blandingen skal være 37 grader - cirka samme temperatur som dit finger.

4

Smuldr gæren i en skål. Hæld væsken over gæren og rør rundt, til gæren er opløst.

5

Kom mel, sukker, salt, vaniljepulver, appelsinskal og aggeblommer i blandingen. Pisk sammen til en smidig dej.

6

Pisk æggehviderne luftige i en egen skål. Vend ned hviderne i dejen.

7

Hak og vend i chokoladen. Lad dejen hvile i 30 minutter.

8

Smelt lidt smør eller kokosolie og pensl jernet med, inden du bager vaflerne.

9

Bag vaflerne.

Måske er det her også noget for dig?