Salat

Opskrift: Salat med bønner og squash

Opskrift: Salat med bønner og squash | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Da jeg serverede den her salat med bønner og squash i sidste weekend, var der også nye kartofler og grillet makrel på tallerken. M og jeg delte en hel makrel, da vi var ude og spiste for nogle uger siden. Det var så lækkert, at vi var nødt til at prøve at lave det selv. Og det hjemmelavede resultatet blev heldigvis også virkelig godt.

Da vi spiste, snakkede vi om hvor meget fisk, vi har spist den her sommer. Hjemme og rundt omkring i byen. København er nemlig et godt sted, hvis man kan lide fisk. Så i dag har jeg tre anbefalinger klar til dig.

Det første sted hedder Blaaregn og ligger ved siden af Kølsters Tolv Haner på Nørrebro. Blaaregn ligner et sommerhus fra 70’erne og en græsk charterrestaurant på samme tid. Maden er fantastisk. Der er forskellige fiskeretter og grønne snacks at vælge mellem. Perfekt, hvis du vil gå ud og spise noget godt – men ikke har verdens største budget.

Sted nummer to hedder Hooked og ligger på Nørrebrogade. Her serverer de amerikanske ‘lobster rolls’ og lækre cocktails. Kan du ikke lide at få fedtede fingre, er der også salat på menukortet – men jeg synes helt sikkert, du skal gå all in på de mest snaskede retter.

Min sidste fiske-anbefaling er Lima by Mercedes på Reffen. Da vi var forbi hendes madstand på Reffen for et par uger siden, fik vi den lækreste ret med ceviche og friteret blæksprut. Tallerken var fuld af chili, løg og koriander. Det hele havde masser af smag. Jeg har læst, at Politikens madskribent gav stedet fem hjerter, så vi er flere, der kan lide det.

Er du ikke til fisk, kan dagens salat med bønner og squash heldigvis også spises til andet. Selvom grillet makrel altså er virkelig lækkert.

3 fif til lækker salat med bønner og squash
✔ Du kan bruge gul og grøn squash og gule og grønne bønner. Kan du ikke finde ærter, kan du skifte dem ud med ærtespirer i stedet – det smager også godt.
✔ Kog ikke bønnerne for længe. De skal selvfølgelig ikke være rå, men de skal gerne have godt med bid.
✔ Skær squashen så tyndt som muligt. Har du ikke et mandolinjern eller lignende, kan du bruge en kartoffelskræller.

Opskrift: Salat med bønner og squash | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med bønner og squash | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med bønner og squash | Frk. Kræsen

Salat med bønner og squash

Serves: 2 store eller 4 små portioner
Cooking Time: 20 minutter

Ingredients

  • 1 squash
  • 100 g bønner
  • 1 dl ærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 øko-citron
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 nip peber
  • 50 g pinjekerner

Instructions

1

Skær squashen i tynde strimler med et mandolinjern eller en kartoffelskræller.

2

Rens, og kog bønnerne, så de stadigvæk har godt med bid.

3

Pil ærterne.

4

Bland de grønne ingredienser sammen.

5

Riv citronskal, og pres saften.

6

Kom olivenolie, citronskal, salt og peber i en skål.

7

Hæld citronsaften i, imens du pisker.

8

Vend salaten med dressingen.

9

Rist pinjekernerne. Drys over salaten.

Andre opskrifter med squash:
Salat med lynstegt squash og mango
Pizza med squash og ruccola
Omelet med squash og asparges
Pasta med squash, citron og chili

Måske er det her også noget for dig?