Toplister

5 hurtige og nemme opskrifter på lækker hverdagsmad

5 gode hverdagsretter | Frk. Kræsen

I drømmeverden ville jeg være virkelig overskudsagtig. Lave granola og hjemmelavede snickers søndag eftermiddag, så der var fuldt af lækre ting i køkkenskabene den kommende uge.

Ha! Som om. I virkeligheden er jeg tilfreds, om jeg får fikset weekendens bjerg af opvask søndag eftermiddag. Alt udover det er en bonus.

Det kunne måske have været en god idé, hvis jeg var typen, der lavede madplaner. Der havde styr på min uge i god tid. Det sker aldrig.

De dage hvor jeg ikke arbejder med opskriftudvikling til bloggen og diverse kunder (og derfor har køleskabet fuldt af blandende rester), kommer aftensmaden altid rimelig meget bag på mig. Klokken seks om aftenen kommer jeg i tanke om, at der vist også skal mad på bordet i dag.

Alle de dage hvor jeg er lidt i tvivl om, hvad menuen skal stå på, ender ofte med en af retterne fra det her indlæg. Det er nogle af mine absolut bedste hverdagsretter. De er hurtige, de er lækre og heldigvis ret svære at køre træt i. Så jeg laver dem igen og igen. Måske kan du også finde en favorit eller to til travle hverdagsaftner, hvor du er løbet tør for fantasi?

Opskrift: Fiskeburger med paneret torsk og fennikelsalat | Frk. Kræsen

Opskrift: Fiskeburger med fennikel- og agurksalat

Jeg har altid været barnligt glad for paneret fisk, og hvis der er nogen, der kan finde ud af at servere det i mange forskellige versioner, er det nok mig. En af mine yndlingsversioner er sammen med en fennikel- og agurksalat i fiskeburgers. Det smager lækkert. Find opskriften på fiskeburger her.

Opskrift: Friske vietnamesiske forårsruller med oksekød og mango | Frk. Kræsen

Opskrift: Vietnamesiske friske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller er en af mine bedste retter. Mest fordi de går så hurtigt at lave. Jeg kan rigtigt godt lide den her opskrift med lynstegt oksekød, men skal det virkelig være nemt, spiser jeg det nogle gange med rejer. 15 minutter og så er aftensmaden på bordet. Find opskriften på de friske forårsruller med oksekød her og friske forårsruller med parmaskinke og peanutbutter her.

Opskrift: Stegt spidskål med brunet smør | Frk. Kræsen

Opskrift: Stegt spidskål med brunet smør

Det her er måske den ret, jeg har spist flest gange det sidste halve år. Og måske også den ret jeg ville servere, hvis jeg skulle overbevise nogen, der ikke er så vild med kål, om hvor lækkert det egentlig er. Find opskriften på stegt kål med brunet smør her.

Opskrift: Vegetarisk pasta med squash og citron | Frk. Kræsen

Opskrift: Pasta med squash og citron

Det her er min yndlingspasta. Når man har lavet den her ret så mange gange, som jeg har lavet den, tager det kun 20 minutter at smide sammen. Perfekt, når det skal gå lidt stærkt, og man er sulten. Find opskriften på pasta med squash og citron her.

Opskrift: Shakshuka | Frk. Kræsen

Opskrift: Shakshuka

Mit absolut sikreste kort når det skal gå hurtigt er shakshuka. Jeg elsker simpelthen den her ret. Den er virkelig nem og hurtig, men smager af rigtigt meget. Og så er jeg vild med kombinationen af tomat, æg og oliven. Find min video-opskrift på shakshuka her.

Måske er det her også noget for dig?